Curry Rijst met Kip

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 09:33

Over dit recept...

Oh wat houden we thuis van eenpansgerechten. Super smaakvol en het scheelt bovendien een hoop afwas.
Dat smaakvolle geldt absoluut voor deze Curry Rijst met Kip.

Al zijn rijst en kip wat mij betreft sowieso een perfecte combinatie
Dit gerecht is zacht, pittig, en vol van smaak tegelijk.

En het allerleukste is dat het ook best snel klaar is. 1 tip...marineer je kip de avond ervoor. Dan smaakt het extra lekker.

Met dit knappe gerecht gooi je gegarandeerd hoge ogen! 


Dit is wat je nodig hebt voor ongeveer 6 porties.

 

Ingrediënten

Voor de kip en marinade

  • 800 gram kipkluifjes
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml vloeibare boter
  • 4 tenen knoflook
  • 2 theelepels rode curry pasta
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • Snufje cayennepeper

 

En daarnaast...

  • 380 gram basmati of jasmijn rijst
  • 400 gram bevroren paprikareepjes
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 200 ml kokosmelk
  • 240 ml water
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 courgette in halve maantjes
  • Peterselie ter decoratie
  • 1/2 citroen in partjes

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de kip. Marineer de kip het liefst de avond van te voren (bewaar in de koelkast), of minimaal een uur voor gebruik.
  2. In een grote hapjespan bak je de kipkluifjes aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bord. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, dat gaan we later doen.
  3. Met wat keukenpapier veeg je het bakvocht van de kip uit de pan.
  4. Voeg een scheutje olijfolie toe en fruit dan de gesnipperde uien op hoog vuur ongeveer 2 minuten.
  5. Voeg dan de paprikareepjes, de courgette, en de geperste knoflook toe en bak deze ook een minuut of twee mee. Zet het vuur op medium.
  6. Voeg de rode curry pasta en het zout toe en roer door de groenten.
  7. Nu kan ook de kokosmelk erbij, en het water.
  8. Strooi de rijst erbij en roer om het goed over de hele pan te verspreiden.
  9. Leg nu de kipkluifjes er bovenop en dek de pan af. Breng alles op laag vuur ongeveer 20-25 minuten aan de kook.
  10. Wanneer het water helemaal verdampt is en de rijst gaar, kun je het vuur doven.
  11. Snij wat peterselie fijn en strooi het eroverheen ter decoratie.
  12. Leg er de citroenpartjes bij en serveer!

 

En voilá, klaar om te eten. Snel, makkelijk, en alles in 1 pan.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.