Asperges met Zalm en Mosterdsaus

Gepubliceerd op 12 april 2021 om 10:01

Over dit recept...

Het witte goud!
Elk jaar is het weer uitkijken naar deze heerlijke groente. Zo zacht er romig van smaak en heerlijk op elke manier.

Deze combinatie in het recept vind ik misschien nog wel het lekkerst. Het zachte van de asperges, wat pit van de saus, en het zoute van de gekruide zalmfilets. 

En allemaal heel simpel en snel op tafel. Een fijne tip voor het koken van de asperges...ik heb zelf geen asperge pan. Maar wel een brede hapjespan. Ik heb de asperges hierin gekookt.


Dit is wat je nodig hebt voor 4 personen.

 

Ingrediënten

  • 16 asperges
  • 3 wortels
  • 1 grote zoete aardappel
  • 3 gekookte eieren
  • Handvol fijngesneden peterselie
  • Spuitzak + stermondje

 

Voor de saus

 

Voor de Zalm

  • 4 zalmfilets
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje cayennepeper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
  2. Marineer de zalmfilets met de azijn, olijfolie, en de kruiden. Laat het even staan om in te trekken. In ieder geval tot de oven warm genoeg is. Bak de filets dan in ongeveer 25 minuten gaar en mooi bruin. 
  3. Vul een hapjespan tot de helft met water en breng het water aan de kook.
  4. In de tussentijd maak je de asperges schoon door de kontjes eraf te snijden en ze fijn te schillen met een dunschiller.
  5. Was de asperges en voeg ze aan het kokende water toe. Kook ze in 5-8 minuten op zacht vuur beetgaar. Het is de bedoeling dat ze knapperig blijven en niet zacht worden.
  6. Was en schil de wortels en de zoete aardappel en snij ze grof.
  7. Haal de asperges uit het kokende water en leg ze in een vergiet om uit te lekken. Gebruik hetzelfde water en kook er nu de wortels, de zoete aardappel, en de eieren in.
  8. Wanneer de wortel en de zoete aardappel gaar en zacht zijn giet je het water af en doe je alles in een keuken machine. Voeg een snufje zout toe, en een mespuntje knoflookpoeder.
  9. Pureer de groenten helemaal glad. Voeg eventueel 1 eetlepel plantaardige room toe voor meer binding.
  10. Als je er echt een feestje van wilt maken schep je de puree over in een spuitzak met stermondje. Laat deze even staan zodat het wat af kan koelen.
  11. In een steelpannetje smelt je op zacht vuur de kruidenboter met de plantaardige boter. Voeg dan de plantaardige room toe en roer tot een gladde saus.
  12. Dan gaan de mosterd en de kruiden erbij. Roer kort en zet het vuur af. Als de saus te dik is kun je altijd een eetlepel heet water toevoegen.
  13. Pel de eieren en prak ze met een vork tot kruimels. Breek ook de zalmfilets in grove vlokken.
  14. Alles is nu klaar en het is tijd om de borden op te maken.
  15. Leg op elk bord 4 asperges en schep er wat saus over. Strooi er wat van het gekruimelde ei overheen en wat van de zalm vlokken.
  16. Druppel er weer wat saus over en maak af met fijngesneden peterselie.
  17. Langs de asperges spuit je wat van de groentepuree in roosjes op het bord.

 

 

Serveer het direct en geniet!

 

Eet smakelijk! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.