Gehakt Rolls met Bacon en Mozzarella

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 07:01

Over dit recept...

Gehaktbrood in een nieuw jasje. Hoe geweldig zien deze gehakt rolls met bacon en mozzarella eruit! Zo smaakvol en een perfect mooi gerecht voor het kerstdiner. Veel voorbereiding heb je niet nodig, want deze rol heb je zo op tafel. Het staat de meerderheid van de bereiding in de oven, dus heb jij je handen vrij om andere dingen te doen. 

Ik heb juist gekozen voor mager rundergehakt omdat de bacon al vrij vet is. Je kunt dit natuurlijk ook vervangen voor kalkoenbacon.

Serveer de mooie gehaktrolletjes bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes en een groente naar keus. 

Dit heb je er voor nodig…

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 1 kilo mager rundergehakt
 • ½ witte ui heel fijn gesnipperd
 • 8 eetlepels panko (broodkruim)
 • Handvol selderij fijngesneden
 • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • 1 1/2 theelepel zout
 • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
 • Snufje cayennepeper
 • 2 rauwe eieren
 • 300 gram gerook ontbijtspek
 • 150 gram mozzarella plakjes
 • Vloeibare boter

Extra:

 • 2 vellen bakpapier
 • Lange ovenschaal
 • Aluminiumfolie

 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht stand.
 2. In een grote kom doe je het gehakt en voeg er de gesnipperde ui, de kruiden, de panko, en de 2 rauwe eieren aan toe.
 3. Kneed alles met de hand door elkaar en maak een bol van het gehakt.
 4. Op een glad werkvlak leg je een vel bakpapier. Leg het gehakt hierop en leg er het tweede vel bakpapier bovenop.
 5. Druk het gehakt met de hand plat tussen de twee vellen bakpapier. Probeer het in een rechthoekige vorm plat te drukken. 
 6. Rol het gehakt dan verder uit met een deegroller, nog steeds tussen de vellen bakpapier. Niet te dun, maar ongeveer met een dikte van een halve centimeter. Verwijder dan het bovenste vel bakpapier.
 7. Vorm het uitgerolde gehakt weer zoveel mogelijk terug naar een rechthoekige vorm. Snij eventueel de randjes af en druk het afgesneden gehakt ergens in het midden weer aan.
 8. Leg nu over de oppervlakte van het gehakt de plakjes ontbijtspek. Hou ongeveer een randje van 1 cm gehakt rondom vrij. 
 9. Hier bovenop leg je weer de plakjes mozzarella kaas.
 10. Pak dan het onderste vel bakpapier voorzichtig maar stevig vast en rol vast het eerste stukje van het gehakt strak op. Zorg ervoor dat de kaas en de bacon niet verschuiven.
 11. Met behulp van het bakpapier rol je het gehakt verder op. Plak het uiteinde gehakt goed vast aan de rol. Druk het een beetje aan met je vingers. 
 12. Vouw ook de uiteindes van de rol een beetje dicht.
 13. Met behulp van hetzelfde vel bakpapier rol je nu de hele rol weer terug naar het midden, met de naad naar beneden. Til het papier aan beide zijden voorzichtig op en verplaats alles naar een langwerpige ovenschaal. De gehaktrol ligt dan in de ovenschaal op het vel bakpapier.
 14. Over de lengte van de gehaktrol breng je een lange lijn vloeibare boter aan. Verspreid dit met een bakkwast over de hele rol. Vergeet de zijkanten niet.
 15. Bedek de rol dan met een vel aluminiumfolie en druk de zijkanten van de folie goed aan zodat er zo min mogelijk warmte kan ontsnappen in de oven.
 16. Zet de ovenschaal in de oven en stoom de gehaktrol in ongeveer 45 minuten gaar.
 17. Verwijder dan de folie en verander de oventemperatuur naar 180 graden grill stand.  De gehaktrol heeft nu tijd om te kleuren. Dit duurt ongeveer 20 minuten, maar hou dit voor jouw oven in de gaten.
 18. Wanneer de gehaktrol mooi gebruind is haal je het uit de oven. Het is heel normaal dat de gesmolten kaas eruit loopt. Met een spatel duw je het terug in de rol, of er tegenaan.
 19. Laat het gehakt nu een minuut of 10 rusten. Til het dan voorzichtig oven naar een schone schaal en snij de uiteindes eraf voor een mooi resultaat.
 20. Schep er nog wat van de jus uit de ovenschaal overheen en klaar!

 

De gehaktrol is klaar om te serveren. Snij steeds per persoon wat plakjes en geniet van de mooie binnenkant.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.