Bananenmuffins met Noten en Rood Fruit

Soms heb ik zo'n lekkere trek...Dan wil ik gewoon iets zoets bij de hand hebben waar ik direct in kan happen, en niet hoef te delen.Deze smeuïge Bananenmuffins met Noten en Rood Fruit voldoen dan precies aan mijn 'cravings'. Het zoete van de banaan in combinatie met het zuurtje van het rood fruit is perfect.Ik maak de muffins lekker groot, dus je hebt er aan 1 ook echt genoeg. Ook heerlijk als ontbijt. En je hoeft ze natuurlijk niet allemaal achter elkaar op te eten. Voor je eigen veiligheid kun je ze gewoon invriezen. Helemaal top dus!

Lees meer »

Mango Mousse

Ohhhhh wat is dit heerlijk! Bij elke hap is het alsof ik op een wolkje zit, een mango wolkje wel te verstaan.Dit is weer een heerlijk recept uit de Kaapverdische keuken. En weer een dessert dat niet te missen is op feesten en partijen.

Lees meer »

Kaapverdische Donuts met Kaneel en Suiker

Wat een nostalgisch gevoel...Telkens als ik deze typisch Kaapverdische lekkernij opnieuw eet.Ik herinner me dan hoe ik als kind met mijn ouders mee op vakantie ging naar de Kaapverdische Eilanden (waar mijn roots liggen). Dan werden we verwelkomd met zoveel lekkers, waaronder deze heerlijke donuts. Je zou kunnen zeggen dat het een soort 'streetfood' is, in elk geval op het eiland waar ik vandaan kom. Ze worden namelijk ook vaak op straat verkocht.

Lees meer »

Cake met Karamel, Pinda's en Chocola

Weet je wel, die bekende chocoladereep met pinda's en karamel?Nou precies zo dus. Dat is waar deze heerlijke en simpele cake naar smaakt.Het idee kwam spontaan bij me op, maar ik had zeker niet verwacht dat het zó lekker zou zijn. Het is dan ook overbodig om te zeggen dat de cake in een keer op was. Want hoe zeer je ook de intentie hebt om het maar bij 1 stukje te houden...voor je het weet zit je aan je tweede portie.

Lees meer »