Peanutbutter Swirl Brownies

Gepubliceerd op 27 maart 2024 om 06:00

Over dit recept...

Peanutbutter Swirl Brownies...

Een echte droom voor iedereen die van deze smaak combinatie houdt.
De brownies zijn heerlijk fudgy zoals het hoort, en de pindakaas geeft er een licht gezouten vleugje aan. Delicious!!!

Het is helemaal niet moeilijk om te maken en wat mij betreft echt een lekkernij voor het weekend. Totaal voor de hand liggend misschien om te vertellen dat ze ook zo weer op zijn. Want als je er eenmaal aan begint kun je er niet meer vanaf blijven.

Wil jij ook genieten van deze lekkernij?

Dit heb je nodig...

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 190 gram pure chocodruppels
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 145 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 8 gram zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • 3 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 theelepels poedersuiker

 

Extra:

  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel nougatine
  • Brownie bakvorm (vierkant ongeveer 20 a 25 cm)
  • 1 vel bakpapier


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de boter en de chocoladedruppels in een kommetje en smelt het op heet water of in de magnetron. Zet apart.
  3. In een cakemixer klop je de eieren met de suiker tot een bleke crème.
  4. Voeg dan het snufje zout, de vanille extract, en de gesmolten chocolade toe terwijl de mixer op lage snelheid doorklopt.
  5. In een aparte kom meng je de bloem, cacaopoeder, en bakpoeder. Voeg dit in kleine hoeveelheden aan het beslag toe en mix tot het volledig opgenomen is.
  6. Vet in de tussentijd de bakvorm in en bekleed met het bakpapier.
  7. Schenk dan het beslag in de bakvorm en verspreid goed en gelijkmatig over de bodem.
  8. Meng de pindakaas met de poedersuiker en spuit of druppel het over het chocoladebeslag. Met een prikkertje maak je swirls door het beslag om het een beetje te verspreiden,
  9. Bak de brownie dan in ongeveer 25 minuten gaar en klaar. Het voelt misschien nog een beetje zacht aan maar dit mag bij brownies zodat de binnenkant smeuïg blijft.
  10. Laat de brownie dan even afkoelen en til het met het bakpapier uit de vorm.
  11. Doe 1 eetlepel pindakaas in een stevig zakje en knip er een puntje vanaf. Verwarm het eventueel een beetje zodat het iets vloeibaarder is. Breng het in zigzaggende beweging aan over de brownie en strooi er de nougatine overheen.
  12. Snijd de brownie in de bekende vierkantjes en serveer op een mooi bord.

 

Geniet ervan nu ze nog een beetje warm zijn. Ideaal bij een kopje thee.

 

Eet smakelijk!