Chocolate Loaf Cake

Gepubliceerd op 28 november 2025 om 11:19

Over dit recept...

Heb je ineens een enorme chocolate craving?
Dan heb ik dé oplossing voor je in de vorm van deze smeuïge chocolade cake met ook nog eens een chocolade topping. Gewoon makkelijk met de hand te kloppen en hup de oven in.

Geen eieren in huis? Geen probleem want die heb je voor deze cake ook niet nodig.

Ideaal voor de lekkere trek, of misschien zelfs als je ergens op visite gaat.

Aan de slag.

Dit heb je nodig.....

 

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 240 ml melk (mag ook plantaardig zijn)
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 180 gram suiker
  • 65 ml plantaardige olie
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 22 gram ongezoete cacaopoeder
  • 220 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • Een mespunt zout
  • 80 ml warm water

 

Voor de chocolade topping

  • 180 gram melk of pure chocolade
  • 1 eetlepel vloeibare boter
  • 1 eetlepel plantaardige olie

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
  2. Pak er een grote kom bij en doe hier de melk in met de azijn. Laat dan een minuut of 10 staan totdat de melk klonterig geworden is.
  3. Voeg dan de plantaardige olie, de suiker en de vanille suiker toe en mix met een garde tot de suikers volledig opgelost zijn.
  4. Klop er dan ook de cacaopoeder en oploskoffie doorheen.
  5.  Als laatste voeg je de bloem, de baking soda, en het snufje zout toe en klop met een garde tot een beslag.
  6. Om het beslag iets vloeibaarder te maken schenk je er ook het warme water bij en meng opnieuw.
  7. Spray of vet een broodbakvorm in en schenk het beslag er in.
  8. Zet de cake in de oven en bak het in ongeveer 50-60 minuten klaar. Check altijd met een lange prikker of de cake van binnen gaar is. Anders laat je het nog even staan.
  9. Als de cake klaar is haal je het uit de vorm en zet je het op een bord. Laat het een minuut of 30 afkoelen.
  10. In een hittebestendig bakje doe je de chocolade samen met de boter en smelt je het in fases van 30 seconden in de magnetron, of au bain marie.
  11. Voor een mooie glans roer je er op het laatst de plantaardige olie doorheen, en schenk je het over de cake.

 

En dan??? Tijd om van deze heerlijke cake te genieten natuurlijk!

 

Eet smakelijk!