Kabeljauwfilet met tomaat en paprika
Een feestelijk visje op tafel...Dat kan natuurlijk ook prima met de feestdagen, of elke andere dag.
Een feestelijk visje op tafel...Dat kan natuurlijk ook prima met de feestdagen, of elke andere dag.
Het is bijna kerst!Bij ons thuis zijn de voorbereidingen al in volle gang. Dit jaar is alles net even anders. Maar dat staat een geweldig goed kerstdiner natuurlijk niet in de weg.
Gehaktbrood in een nieuw jasje. Hoe geweldig zien deze gehakt rolls met bacon en mozzarella eruit! Zo smaakvol en een perfect mooi gerecht voor het kerstdiner. Veel voorbereiding heb je niet nodig, want deze rol heb je zo op tafel. Het staat de meerderheid van de bereiding in de oven, dus heb jij je handen vrij om andere dingen te doen.
Aardappeltje anders! Dat is een goede omschrijving voor dit recept. Super makkelijk, super lekker, en super snel. In een handomdraai maak je van de gewone pieper een eye catcher en ultieme comfort food. Ik heb als vulling gekozen voor mozzarella en ontbijtspek. Maar dit kun je natuurlijk makkelijk vervangen voor een andere kaassoort, en kalkoenbacon.
Vakantie! Daar doet deze gegrilde octopus me aan denken. We aten dit voor het eerst vorig jaar in Madeira. En dat is ons zo bijgebleven.
Oh hachee....een heerlijk ouderwets gerecht waar ik zoveel mooie herinneringen aan heb. Als mijn moeder dit vroeger maakte was ik niet uit de keuken weg te slaan. Ik kon toen al zo genieten van de heerlijke warme herfst geur. En dat is nog steeds zo. Het is een gerecht waar je echt de tijd voor moet nemen. Het staat namelijk minimaal 3 uur op het vuur te pruttelen. Maar wat een magische sfeer van comfort verspreidt deze hachee door je huis. Echt genieten...
Wie lust het niet? Een heerlijke saoto soep van tijd tot tijd. We eten het graag thuis. Soms maak ik het from scratch, maar ik gebruik ook graag de soepbasis uit de winkel om de soep mee aan te maken. Verder doe je het helemaal zelf en kun je de soep lekker vullen zoals je wilt.
Zomer of niet, spiesjes staan bij ons het hele jaar op het menu. Deze keer waren het deze visspiesjes. Super lekker en gezond met groenten. De kinderen vinden het geweldig! Ze zien er ook heel feestelijk uit.
Hou je van lekker sappige malse spareribs? Dan is dit het juiste recept! Deze heerlijke met veel knoflook en honing gemarineerde spareribs zijn letterlijk om je vingers bij af te likken.
Een van de meest nostalgische groenten soorten als je het mij vraagt. De Bloemkool!Voor zover ik me kan herinneren is het er altijd geweest, en wat kijk ik watertandend terug als ik denk aan de heerlijke bloemkool met kaassaus die mijn moeder vroeger maakte. En nog steeds...Maar het is tijd om bloemkool uit het stoffige tijdperk te halen naar het nu. Gelukkig zie ik steeds vaker moderne recepten waarin de bloemkool centraal staat.
We zijn thuis gek op alles wat met pizza te maken heeft. Met dit recept hebben we gewoon weer een nieuwe variant gevonden.
Als ik aan risotto denk, denk ik aan heerlijk warm en romig. Dit gerecht valt zonder twijfel in de categorie comfortfood. Zelf hou ik van een simpele basis risotto met apart een hartige toevoeging zoals champignons met gedroogde tomaat.