Tonijntartaar met Quinoa en Mango

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 07:00

Over dit recept...

Verruim je Blik!

De komende maanden mag ik mezelf ambassadeur noemen van dit geweldige merk. Want als je aan visconserven denkt, denk je aan Princes.

De bedoeling van dit recept is om jullie te laten zien dat je zoveel meer kunt doen met visconserven dan je in eerste instantie misschien denkt. 

De opdracht was…combineer 1 van de vissoorten met mango of ananas. Dus ik ging voor een combinatie van beide. Ik maakte een compote van mango in ananassap.
En hoe tof ziet deze Tonijn tartaar met Quinoa en Mango er uiteindelijk uit?

Heerlijk als voorgerecht, of zelfs als een licht hoofdgerecht.
Zo makkelijk te maken en nog verantwoord ook.

Aan de slag!

 

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 blik Princes tonijn (145 gr)
  • Een snufje zout
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • ½ rijpe mango in kleine blokjes
  • 100 ml ananassap
  • 1 theelepel maïzena
  • Ongeveer 4 eetlepels gekookte quinoa
  • Peterselie ter decoratie
  • Chili flakes ter decoratie
  • 2 kookringen met een diameter van ongeveer 9 cm.


Bereidingswijze

  1. Open de tonijn en laat het even uitlekken in een grote zeef.
  2. Snijd de mango in hele kleine blokjes en breng in een steelpannetje met de ananassap zachtjes aan de kook.
  3. Los de maïzena op in ongeveer 2 theelepels water en voeg toe aan de mango. Roer dit door de mango tot de saus iets dikker wordt en de mango gebonden is. Zet het dan even apart en laat afkoelen.
  4. In een ander pannetje doe je de tonijn en pluis je het. Voeg er het zout, de knoflook, de basilicum, en de cayennepeper aan toe en bak kort op medium vuur.
  5. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, of gebruik een voorgekookte variant. Voor een mooie kleur kun je het mengen met een beetje tomatenpuree, of kurkuma. Naturel laten kan natuurlijk ook.
  6. Nu alle aparte ingrediënten klaar zijn gaan we het tartaartje opbouwen. Neem 2 mooie borden en plaats de kookring op de plek waar je het wil hebben.
  7. Begin met de tonijn. Neem de helft hiervan en druk dit aan op de bodem van de ring.
  8. Doe nu het zelfde maar dan met de helft van de quinoa. Druk ook dit goed aan.
  9. Als laatste voegen we de mango toe. Ook hier neem je de helft van en vul je de ring tot de rand. Dit druk je maar een klein beetje aan. Laat de ring nog even zitten zodat de vorm wat in kan trekken. Maak intussen de rest van het bord naar wens op, en ook het tweede bord.
  10. Verwijder als allerlaatste de kookringen en maak af met een klein takje peterselie en strooi er wat chili flakes overheen ter decoratie.


De tartaartjes zijn af en klaar om lekker op te eten.

 

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.