Gamba's met Knoflook

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 07:00

Over dit recept...

Wat is er nu meer zomers dan heerlijke grote gamba's waar je in goed gezelschap van kan smullen. Dat ik gek ben op garnalen weten jullie nu wel, maar hoe dit komt?
Het grappige is namelijk dat er in bijna al mijn fijnste zonnige herinneringen garnalen of andere zeevruchten voorkomen. Reden genoeg toch?

In dit recept maken we gebruik van ongepelde gamba's, gesmoord in een heerlijke knoflooksaus. Kies hiervoor de grootste gamba's die je kunt vinden.

Dit recept is echt super makkelijk te maken en ook heel snel klaar.

Serveer de gamba's met vers (stok)brood, en een frisse salade.
En dip vooral lekker je brood in de saus!

Aan de slag!

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

  • 1,5 kg grote ongepelde gamba's (rauw)

  • 2 theelepels grof zeezout
  • 12 tenen geperste knoflook
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 150 ml olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • 1/2 ui in reepjes
  • 200 ml witte wijn (of visbouillon)
  • 1 citroen in partjes gesneden
  • 1 theelepel maizena gemengd met 2 theelepels water


Bereidingswijze

  1. Kruid de gamba's met het zout, de knoflook, cayennepeper, en de paprikapoeder, Doe er ook de olijfolie en de azijn bij. Meng goed en zet ongeveer een half uur apart zodat de kruiden in kunnen trekken.

  2. In een hapjespan verwarm je een eetlepel olijfolie en bak je de uien glazig.
  3. Doe er dan de gekruide gamba's bij en bak eerst op medium vuur ongeveer 5 minuten tot ze lichtroze kleuren. 
  4. Schenk er dan de witte wijn (of visbouillon) bij en dek de pan af. Laat ze nu op zacht vuur gaar smoren. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Als de gamba's gaar zijn schep je ze met een schuimspaan uit de pan over naar een grote schaal.
  6. We gaan nu het kookvocht apart binden. Meng de maizena met het beetje water en voeg al roerend toe aan het kookvocht van de gamba's. Breng op zacht vuur aan de kook tot de saus een beetje indikt.
  7. Verdeel de saus dan gelijkmatig over de gamba's en strooi er de gehakte peterselie overheen.
  8. Snijd de citroen in partjes en leg deze ook verdeeld over de schaal tussen de gamba's.

 

Bereid de salade en snijd het stokbrood. En klaar om te eten! 

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.