Romige Pasta met Octopus

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 07:00

Over dit recept...

Ik ben gek op pasta, maar ik ben ook gek op zeevruchten. En dan het meest op grote garnalen en octopus. En aangezien 1 en 1 nog altijd 2 is, lijkt de combinatie van beide een match made in heaven.

Deze keer dus een pasta met heerlijke malse stukjes octopus in een romige saus. Bijna net zo te bereiden als de octopus stoof waarvan ik ook het recept op mijn blog heb. Maar dan net even anders afgewerkt. 

Ik maak eigenlijk altijd gebruik van de voorgestoomde en gesneden octopus. Deze kun je bij de wat uitgebreidere viswinkels of horeca groothandels kopen. Je vindt deze in het vriesvak.

Nieuwsgierig?
Kijk gauw wat je hier nog meer voor nodig hebt en hoe je deze overheerlijke pasta maakt.


Ingrediënten

Voor ongeveer 4 personen

  • 1 kg voorgestoomde octopus gesneden (diepvries)
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 300 ml tomatensaus 
  • 100 ml witte droge wijn (mag ook visbouillon zijn) 
  • 6 teentjes knoflook geperst
  • Handjevol fijngesneden peterselie 
  • 2 tbsp olijfolie 
  • 2 laurierblaadjes gedroogd
  • 2 theelepels zout
  • 1/4 tsp chili flakes (optioneel)
  • 100 ml room (plantaardig) 
  • 300 gram linguine (of spaghetti) 

 

Bereidingswijze

 

  1. In een grote hapjespan verwarm je de olijfolie. Doe hier de gesnipperde ui, de geperste knoflook, en de laurierblaadjes in en fruit alles een paar minuten op medium hoog vuur.
  2. Doe er de octopus bij en het zout, roerbak ongeveer 5 minuten. Dek de pan af en laat nog 5 minuten pruttelen.
  3. Voeg vervolgens de tomatensaus toe, de witte wijn, en de chili flakes. Roer alles goed en breng zonder deksel op medium vuur aan de kook zodat de alcohol van de wijn kan verdampen. Schep regelmatig om.
  4. Voeg dan ook de room toe en laat nog even onafgedekt pruttelen tot de stoof wat indikt.
  5. Als laatste voeg je de fijngesneden peterselie toe en verwijder je de laurierblaadjes. Roer alles nog eens goed om en proef of de smaak in balans is. Stel eventueel nog wat bij.
  6. Dek de pan weer af en laat het stoofje ongeveer een minuut of 10 rusten.
  7. Kook ondertussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Neem ongeveer 200 ml van het kookvocht en zet apart.
  8. Giet de pasta over naar een vergiet en spoel het af met koud water.
  9. Voeg de pasta bij beetjes toe aan de octopus en meng steeds goed.
  10. Wanneer je alles gemengd hebt zal je merken dat de pasta de saus grotendeels opgezogen heeft. Daarom voeg je nu het beetje kookvocht van de pasta toe zodat het weer romig wordt.
  11. Serveer de pasta direct.

 

Schep het over in een mooi pastabord en maak eventueel af met wat fijngesneden peterselie en een citroenpartje.

 

Eet, smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.