Roerbakrijst (left overs)

Het gebeurt weleens dat ik aan het eind van de week toch nog wat left over ingrediënten heb. Los gezien kun je er weinig mee en heb je de neiging om het weg te gooien. Niet doen! Ook hier kun je nog iets lekkers van maken.

Lees meer »

Loaded Gamba Fries

Als er een bewijs is dat lekker, makkelijk, en snel goed samen kunnen, dan is het dit recept wel. Deze loaded fries zijn zo ontzettend lekker en staan echt binnen no time op tafel. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Lees meer »

Broodje bal (kip)

Een echte klassieker dit heerlijke broodje bal. Ik heb er een nieuwe draai aan gegeven. Gemaakt van kipgehakt met verschillende kruiden. Ik heb (zelfgemaakte) broodjes goed gevuld met de balletjes en natuurlijk veel rauwkost. 

Lees meer »

Cachupa (Kaapverdiaans gerecht)

Kaapverdië, de eilandengroep waar mijn roots liggen. Ondanks dat ik een geboren en getogen Rotterdamse ben voel ik mij nauw verbonden met deze roots. Ik ben opgevoed met het goede van beide culturen. Naast de Hollandse pot werden er ook regelmatig typisch Kaapverdische gerechten thuis gekookt. In de bereiding van deze gerechten zit vaak wat meer tijd, dus ze werden niet dagelijks gemaakt. Met de bereiding van Cachupa bijvoorbeeld ben je 3-4 uren zoet.

Lees meer »

Romige Kip Champignon Schotel

Hou je ook zo van romige kip? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Deze romige kip met champignons is zo lekker en bovendien snel klaar. Ideaal na een drukke dag waarop je weinig tijd hebt. En het laagje gesmolten mozzarella bovenop maakt het sowieso de tijd waard.

Lees meer »

Pasta Pesto met Kip

Pasta maakt alles goed! Zo zie ik dat in elk geval. Het is niet alleen makkelijk en snel te bereiden, maar ook heerlijk als comfortfood, en ook nog eens super veelzijdig.Ik maak het dan ook zeer regelmatig. Deze pasta met pesto en kip is er één van. Met weinig ingrediënten staat er dan toch een heerlijke pasta op tafel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf pesto te maken. Dat heb ik in dit recept niet gedaan en ben gegaan voor een verse winkelvariant. Ook prima toch? Maar op naar het recept.

Lees meer »

Mac and Cheese met Spinazie

Toen het de afgelopen dagen weer wat frisser was merkte ik dat mijn lichaam weer behoefte had aan comfortfood. Dat betekent voor mij meestal heel veel gesmolten kaas en romige smaken.

Lees meer »

Groente Tian met Mozzarella

Groenten, groenten, en nog eens groenten.Er kan niet genoeg benadrukt worden hoe gezond en belangrijk ze voor ons lichaam zijn. De tijd van gaar koken en met pan en al op tafel is verleden tijd. Tegenwoordig zijn er zoveel creatieve en smakelijke manieren om het te bereiden.

Lees meer »

Curry met Vis en Groenten

Op sommige dagen heb ik gewoon behoefte aan wat troost en comfort. Hoe fijn is het dan om lekker van een bordje Curry met rijst te smullen.Dat is ook het fijne van Curry want je kunt het op zoveel manieren klaar maken. Omdat het best warm buiten was ging ik voor een lichte Curry met vis en groenten.Snel klaar, maar zeker niet minder lekker.

Lees meer »

Kikkererwten salade met Tonijn en Aardappel

Dit is een gerecht dat veel gemaakt wordt in de Kaapverdische keuken.En vooral op warme zomerdagen is dit lekker licht maar toch vullend.Dit makkelijke recept is zo klaar.Ik maak dit altijd in een grote hoeveelheid zodat we er twee keer van kunnen genieten.Maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook halveren voor een kleinere portie

Lees meer »

Kip Hawaï

Een tropisch recept voor de mooie zomerdagen.Want zonniger kan bijna niet met deze heerlijke Kip Hawaï.En zo lang hoef je er niet voor in de keuken te staan.Wederom een succesvolle combinatie van zoet en hartig. De smaak van ananas past goed bij die van kip en hoe mooi ziet dit er uit op tafel?

Lees meer »