Romige Kip Champignon Schotel

Gepubliceerd op 4 oktober 2020 om 22:12

Over dit recept...

Hou je ook zo van romige kip? Dan zit je met dit recept helemaal goed. Deze romige kip met champignons is zo lekker en bovendien snel klaar. Ideaal na een drukke dag waarop je weinig tijd hebt. En het laagje gesmolten mozzarella bovenop maakt het sowieso de tijd waard.

Serveer het met een lekker bordje rijst, en groenten of salade.

 

Heerlijk! En zo maakt je het…

 

Ingrediënten

  • 5 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een scheutje olijfolie
  • Een scheutje witte azijn
  • Een snufje cayennepeper
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 250 gram gesneden champignons
  • 200 gram crème fraîche 
  • 250 ml plantaardige room
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 stengel gesneden salade ui
  • Geraspte mozzarella

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden grill stand.
  2. Reinig de kipfilets en snijd ze in blokjes.
  3. In een hapjespan meng je er alle kruiden, de azijn, de olijfolie, en de boter doorheen.
  4. Bak dan op hoog vuur de kipfilet rondom goudbruin en voeg de gesneden champignons toe. Bak deze kort mee.
  5. Doe er dan de gezeefde tomaten bij.
  6. In een kommetje klop je de crème fraîche los in de plantaardige room. Wanneer het helemaal opgelost is voeg je het ook bij de kip.
  7. Strooi er de Italiaanse kruiden bij en roer goed om. Breng de saus op zacht vuur aan de kook.
  8. Wanneer de kip helemaal gaar is van binnen doe je er de gesneden salade ui bij.
  9. Roer dit ook weer even om en schep alles over in een ovenschaal.
  10. Verspreid de kip gelijkmatig over de schaal en strooi er dan een royale laag mozzarella overheen tot de bovenkant helemaal bedekt is.
  11. Zet de schaal in de oven en bak tot de kaas helemaal gesmolten is en goudbruin kleurt.
  12. De kip is nu klaar. Strooi er eventueel nog wat gesneden salade ui overheen ter decoratie en serveer bijvoorbeeld met rijst.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Ria
8 maanden geleden

Wat is salade ui? Kennen we niet in Belgiƫ