Kikkererwten salade met Tonijn en Aardappel

Gepubliceerd op 19 augustus 2020 om 06:00

Over dit recept...

Dit is een gerecht dat veel gemaakt wordt in de Kaapverdische keuken.
En vooral op warme zomerdagen is dit lekker licht maar toch vullend.
Dit makkelijke recept is zo klaar.
Ik maak dit altijd in een grote hoeveelheid zodat we er twee keer van kunnen genieten.
Maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk ook halveren voor een kleinere portie

Dit is het recept.

 

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 900 gram tonijn uit blik
  • 1 eetlepel geperste knoflook
  • 1 grote sjalot in fijne ringetjes
  • 1 theelepel zout
  • Een snufje cayennepeper
  • Een handjevol fijngesneden peterselie
  • 2 x 800 gram blik kikkererwten
  • 900 gram aardappelschijfjes rauw
  • 360 gram groene olijven zonder pit
  • 2 gekookte eieren


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht.
  2. In een grote kom pluis je de tonijn.
  3. Voeg het zout, de cayennepeper, de knoflook, en de sjalot toe en meng.
  4. Doe er ook de fijngesneden peterselie bij en mix alles opnieuw.
  5. Voeg dan de kikkererwten toe en schep goed om
  6. Doe het zelfde met de aardappelschijfjes en de olijven.
  7. Schep alles over naar een grote ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en laat het 30-45 minuten garen tot de aardappelschijfjes gaar zijn. Test dit met een vork of prikker.
  9. Verwijder dan de folie en zet de oven op grill stand. Laat het ongeveer 10 minuten staan tot de aardappel een beetje goudbruin kleurt.
  10. De warme salade is klaar. Laat het ongeveer 30 minuten afkoelen.
  11. Decoreer het dan met de gekookte eieren en eventueel nog wat olijven.

 

Geniet van dit heerlijke gerecht!

 

Eet smakelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Sandra Delgado
4 jaar geleden

Het is ook een handige site voor, als je niet weet wat je voor gasten maken moet om zo op ideeën te komen. Ik kijk er nu regelmatig op. Erg inspirerend en handig. Leuk!