Wat Eet Elisa? Wat eet elisa?
Wat Eet Elisa?
Wat eet elisa?
  • Home
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Hoofdgerecht
    • Zoet
    • Hartig
  • Weekmenu
  • Elisa Schrijft...
  • Contact
  • Zoeken

Knoflook - Honing Spareribs

Hou je van lekker sappige malse spareribs? Dan is dit het juiste recept! Deze heerlijke met veel knoflook en honing gemarineerde spareribs zijn letterlijk om je vingers bij af te likken.

Lees meer »

Gegrilde Pittige Bloemkool

Een van de meest nostalgische groenten soorten als je het mij vraagt. De Bloemkool!Voor zover ik me kan herinneren is het er altijd geweest, en wat kijk ik watertandend terug als ik denk aan de heerlijke bloemkool met kaassaus die mijn moeder vroeger maakte. En nog steeds...Maar het is tijd om bloemkool uit het stoffige tijdperk te halen naar het nu. Gelukkig zie ik steeds vaker moderne recepten waarin de  bloemkool centraal staat.

Lees meer »

Tonijn Pizza Rolletjes

We zijn thuis gek op alles wat met pizza te maken heeft. Met dit recept hebben we gewoon weer een nieuwe variant gevonden.

Lees meer »

Romige Risotto met Champignons

Als ik aan risotto denk, denk ik aan heerlijk warm en romig. Dit gerecht valt zonder twijfel in de categorie comfortfood. Zelf hou ik van een simpele basis risotto met apart een hartige toevoeging zoals champignons met gedroogde tomaat. 

Lees meer »

Traybake met Groenten en Zalm

Zo nu en dan voel ik dat mijn lichaam een vitamine shot nodig heeft. Vooral in het najaar en de winter. Ik eet dan zoveel mogelijk groente en fruit waar het maar kan.

Lees meer »

Wortel - Pompoensoep met Gember

Als ik aan de herfst denk, denk ik aan pompoensoep. Dit is echt een van mijn lievelingssoepjes. Deze soep is zacht zoet van smaak door de pompoen en de wortel. Maar er zit een geheim ingrediënt in dat zorgt voor een beetje pit. Er gaat namelijk ook verse gember in!

Lees meer »

Wok Noodles met Biefstuk

Sneller dan snel! Dat is dit gerecht met stip. Het fijne is dat het toch veel gezonde ingrediënten bevat, dus toch een verantwoorde maaltijd op tafel. Doordat je er voorgekookte noodles voor gebruikt halveert je bereidingstijd. Ze kunnen direct de wok in.

Lees meer »

Lasagne á la Elisa

Lasagne....zucht. Wat vinden we dit thuis heerlijk zeg! Ik maak het bewust niet al te vaak want er zitten natuurlijk de nodige calorieën in. Maar wanneer ik het maak smullen we tot en met. Het was dan ook op verzoek van de kids om het deze week weer op tafel te zetten.

Lees meer »

Roerbakrijst (left overs)

Het gebeurt weleens dat ik aan het eind van de week toch nog wat left over ingrediënten heb. Los gezien kun je er weinig mee en heb je de neiging om het weg te gooien. Niet doen! Ook hier kun je nog iets lekkers van maken.

Lees meer »

Loaded Gamba Fries

Als er een bewijs is dat lekker, makkelijk, en snel goed samen kunnen, dan is het dit recept wel. Deze loaded fries zijn zo ontzettend lekker en staan echt binnen no time op tafel. Ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Lees meer »

Broodje bal (kip)

Een echte klassieker dit heerlijke broodje bal. Ik heb er een nieuwe draai aan gegeven. Gemaakt van kipgehakt met verschillende kruiden. Ik heb (zelfgemaakte) broodjes goed gevuld met de balletjes en natuurlijk veel rauwkost. 

Lees meer »

Cachupa (Kaapverdiaans gerecht)

Kaapverdië, de eilandengroep waar mijn roots liggen. Ondanks dat ik een geboren en getogen Rotterdamse ben voel ik mij nauw verbonden met deze roots. Ik ben opgevoed met het goede van beide culturen. Naast de Hollandse pot werden er ook regelmatig typisch Kaapverdische gerechten thuis gekookt. In de bereiding van deze gerechten zit vaak wat meer tijd, dus ze werden niet dagelijks gemaakt. Met de bereiding van Cachupa bijvoorbeeld ben je 3-4 uren zoet.

Lees meer »
  • (2 / 7)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
© 2019 - 2021 Wat Eet Elisa?
Powered by JouwWeb