Smokey BBQ Kipkluifjes

Nog een heerlijk recept voor dit BBQ seizoen waar we nog steeds van mogen genieten. Deze keer gaan we voor Smokey BBQ Kipkluifjes. Want wat is een BBQ zonder kip?!Als echte smaakmaker staat in dit recept Remia's Black Jack Smokey BBQ Sauce centraal. En niet alleen als lekkere dip, maar ook in de marinade. Want de sauzen van Remia kun je ook heel goed gebruiken om de kip op smaak te brengen. Vooral als je de kip de avond van tevoren al marineert. Laat het een nachtje in de koelkast staan en geniet van een extra intense Smokey BBQ smaak. Lukt dit niet, marineer de kip dan uiterlijk 2 uur voor de bereiding.

Lees meer »

Cheesy Gehaktburgers

Wat eet jij vanavond?Wat dacht je van deze heerlijke smeuïge Cheesy Gehaktburgers? Geloof me...hier word jij, en iedereen die met jou mee eet, heel gelukkig van.En een stuk minder ingewikkeld dan je zou denken, want deze burgers kun je ook gewoon op een snelle doordeweekse dag op tafel toveren. En had ik je al verteld over het cheesy gedeelte? Er gaan maar liefst twee soorten kaas bij voor een extra cheesy smaakbelevenis. Zoooo lekker!

Lees meer »

Zomerse Mediterrane Rijstsalade

We mogen inmiddels volop genieten van de zomerse sferen, en bij het mooie weer horen natuurlijk ook frisse gerechten. Er staat bij ons thuis dan ook bijna dagelijks een andere salade op tafel.Maar vergis je niet, een salade is veel meer dan wat sla en andere rauwkost alleen. Salades komen in vele soorten en maten. Neem bijvoorbeeld deze rijstsalade met mediterrane invloeden.

Lees meer »

Aardappel Bacon Salade

De zomer is eindelijk aangebroken en we mogen weer lekker genieten van het buitenleven. In ons geval betekent dat ook dat we geen kans onbenut laten om de BBQ aan te steken. Heerlijke goudbruine kipjes of een knapperig visje op hete kolen. Ik zou er elke dag wel van kunnen smullen.

Lees meer »

Asian Crunchy Chicken Popcorn

Wauw, dit is de knapperigste Chicken Popcorn ooit!Het had weinig gescheeld of ze hadden de tafel nooit gehaald, want iedereen thuis bleef er maar van snoepen terwijl ik ze nog aan het bakken was.

Lees meer »

Caribbean rijst met Kipdijfilet in Balti saus

Wanneer verschillende keukens elkaar vinden ontstaat er een nieuwe smaakbeleving, en in dit geval een hele lekkere. Want in dit recept combineerde ik de tropische smaak van een Caribbean style rijst met bonen gekookt in kokosmelk, met de kruidige smaken uit India.

Lees meer »

Zoete Aardappel Linzen Tikka Masala

Ideaal voor een dag zonder vlees en sneller op tafel dan dat je een afhaalmaaltijd kunt bestellen. Want met de heerlijke Tikka Masala Indian Cooking Sauce van Tilda als basis maak je in een handomdraai een smaakvolle en voedzame maaltijd.Tilda introduceerde eind vorig jaar een aantal mooie maaltijdsauzen gebaseerd op authentieke Indiase smaken. Ontwikkeld door een Indiase chef en geproduceerd in India. De maaltijdsauzen hoeven alleen nog opgewarmd te worden. Maar wil je echt creatief zijn, dan kun je er bijvoorbeeld ook kip, groenten, andere ingrediënten of bijgerechten aan toevoegen. Ik serveer de zoete aardappel linzen Tikka Masala in dit recept met homemade knoflook naanbrood, en Brown Basmati Rice, ook van Tilda.

Lees meer »

Portugese Arroz de Atúm

Een gerecht dat oorspronkelijk uit Portugal komt, maar ook in de Kaapverdische keuken heel populair is. Ik ben er dan ook echt mee opgegroeid. Een smeuïg onepot rijstgerecht met groenten en tonijn, dat ideaal is voor doordeweekse dagen. Erg gezond en lekker pittig. Kende je het al?

Lees meer »

Gekruide Kip Burgers

Hoe schattig zijn deze kleine Gekruide Kip Burgers!En daar blijft het niet bij want wat zijn ze lekker. Als je deze eenmaal geproefd hebt zul je ze niet meer kant en klaar kopen.Ze zijn gevuld met verse kruiden, ui, en paprika die ook nog eens een lekkere crunch geven.

Lees meer »