Asian Crunchy Chicken Popcorn

Gepubliceerd op 28 juni 2024 om 06:00

Over dit recept...

Wauw, dit is de knapperigste Chicken Popcorn ooit!
Het had weinig gescheeld of ze hadden de tafel nooit gehaald, want iedereen thuis bleef er maar van snoepen terwijl ik ze nog aan het bakken was.

En met de sauzen van Mama Asia zijn ze echt amazing! Begin dit jaar introduceerde Remia een nieuwe sauzenlijn, genaamd Mama Asia. Deze lijn is
geïnspireerd door de Aziatische keuken en is makkelijk te krijgen in de supermarkt.

Dit recept deed me dan ook denken aan Asian streetfood. Een lekkere hartige snack die je zo op elke hoek van de straat kunt kopen. 
Maar met dit recept haal je ver weg heel dichtbij, want je hebt deze lekkernij met weinig ingrediënten zo gemaakt.

Dit heb je nodig voor 4-5 porties…

Tip: gebruik maatschepjes voor om de kruiden af te meten.

 

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Butter Chicken:

  • 600 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 eieren
  • 2 theelepels zout
  • 260 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • Een mespunt cayennepeper
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 120 ml water
  • 1 fles zonnebloemolie (om in te bakken)

 

Mama Asia sauzen:

 

En dan nog...

  • Citroenpartjes (of limoen)
  • Fijngesneden peterselie of koriander

 

Bereidingswijze

  1. In een kom kluts je de eieren met 2 theelepels zout. Schep hier de kipfiletblokjes bij en schep goed om. Zet even apart.

  2. In een andere grotere kom meng je de bloem met het zout en de kruiden.
  3. Schenk er als laatste het water bij en meng tot je grove kruimels hebt.
  4. Met een schuimspaan schep je de kip (even uit laten lekken) uit het eimengsel naar de kom met bloem. 
  5. Met de hand meng je de kipfiletblokjes door de bloemkruimels. zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn aan alle kanten. Druk je kruimels waar nodig zachtjes in de kip.
  6. Leg de kipfiletblokjes dan met kruimel laag op een apart bord vast klaar om te frituren.
  7. In een diepe maar ruime pan schenk je de fles zonnebloemolie en breng dit op hoog vuur aan de kook. Je kunt testen of de olie heet genoeg is door en wat bloemkruimels in te laten vallen. Borrelen ze direct als een bruisballetje naar boven dan is het zover en kun je starten met bakken.
  8. Voeg de helft van de kipfiletblokjes voorzichtig aan de hete olie toe. Niet alles tegelijk anders koelt de olie teveel af.
  9. Bak tot de kipfiletblokjes goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 3/4 minuten. Leg ze dan op een grote schaal met keukenpapier om uit te lekken.
  10. Doe hetzelfde met de andere helft van de kipfiletblokjes.
  11. De Asian Crunchy Chicken Popcorn is klaar!

 

Serveer het in een mooi kommetje, of zoals ik, in een bekleed stoommandje en druppel er wat van de Remia Mama Asia Teriyaki saus overheen. Leg er citroenpartjes bij, en bestrooi met de fijngesneden peterselie. De Remia Mama Asia Korean Mayo zet je er in een bakje apart naast om lekker in te dippen.

 

Eet smakelijk!