Over dit recept...
Nóg een heerlijke panna cotta variant!
Wat houd ik toch van dit heerlijke dessert. Ik gebruik het basisrecept dan ook voor zoveel andere versies. Zo ook voor dit vanille blueberry dessert.
Wat deze zo leuk maakt is het half om half effect. Ziet er heel fancy en ingewikkeld uit, maar niets is minder waar. Dit heb je zo gedaan.
De enige tool die je nodig hebt voor deze truc is een muffin bakvorm.
Op naar het recept, dit heb je nodig voor ongeveer 3 porties…afhankelijk van hoe groot je glazen zijn.
Ingrediënten
Voor de panna cotta
- 300 ml slagroom
- 200 gram griekse yoghurt
- Zaadjes van 1 vanille stokje
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 2 gelatineblaadjes
- 45 gram blueberries
Voor de blueberry topping
- 2 handjesvol blueberries
- 3 theelepels suiker
- 1 eetlepel water
Bereidingswijze
- Neem een steelpannetje en doe hier de slagroom en de suiker in. Snij het vanillestokje voorzichtig open en schraap hier met een theelepeltje of mesje de zaadjes uit. Doe deze ook bij de slagroom.
- Breng de slagroom op een zacht vuurtje aan de kook en roer regelmatig.
- Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.
- Wanneer de slagroom licht borrelt zet je het vuur af en voeg je de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine volledig opgelost is.
- In een glazen schenkkan doe je de griekse yoghurt. Roer dit glad.
- Neem een zeef en giet hier doorheen het slagroommengsel bij de yoghurt. Klop dit met een garde goed door zodat er geen klontjes achterblijven.
- Verdeel het in twee gelijke delen en meng 1 deel in een blender met de blueberries tot ze helemaal fijngemalen zijn. Zeef eventueel nogmaals om de kleinste deeltjes te filteren. Dit deel is nu lichtpaars gekleurd.
- In een muffin bakvorm zet je de glaasjes schuin in de holtes.
- Giet het witte vanille deel in de glaasjes en zet in de koelkast. Laat dit ongeveer 30 minuten opstijven voordat je het paarse deel toevoegt.
- In de tussentijd zet je het paarse deel weg op een plek die warm is zodat het niet opstijft.
- Wanneer het witte deel stijf genoeg is dat het op zijn plek blijft zet je de glazen weer rechtop en schenk je er het paarse deel bij tot je gelijke delen van beide hebt.
- Dek de glazen af met plastic folie en zet ze opnieuw in de koelkast. Laat ze deze keer ongeveer 2 uur opstijven.
- Wanneer het dessert klaar is meng je de ingrediënten voor de topping. Verwarm het kort in de magnetron of op het vuur tot de blueberries barsten.
- Decoreer de glazen met een schepje van de blueberry topping en maak eventueel af met wat hele blueberries en een groen blaadje. Ik gebruikte verse citroenverbena topjes, maar muntblaadjes kunnen ook.
Hoe mooi is dit geweldige recept geworden?!
Tijd om te eten, geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties