Salted Caramel Panna Cotta

Gepubliceerd op 20 september 2021 om 07:00

Over dit recept...

Wat hou ik van panna cotta!
De smaak, de structuur, en natuurlijk ook omdat het echt zo makkelijk is om te maken. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op wat de smaak betreft.

En deze versie is geweldig kan ik je vertellen. Zo ontzettend lekker en romig. Vooral als je van smaak contrasten houdt, want het vleugje zeezout geeft er absoluut een spannende draai aan. Ben je hier niet zo van, dan is dat helemaal niet erg. Je kunt het zout namelijk ook gewoon weglaten. Dan blijft er nog steeds een heerlijke karamel variant over.

Tijd om te smullen... Aan de slag!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

 • 300 ml slagroom 
 • 100 ml volle melk
 • 100 gram suiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 3 blaadjes gelatine
 • Een mespuntje grof zeezout (optioneel)
 • 125 gram mascarpone
 • 2 eetlepels poedersuiker
 • Eventueel wat koekkruimels en karamel snoepjes ter decoratie

 

Bereidingswijze

 1. In een steelpannetje voeg je de slagroom, de melk, en de vanillesuiker toe. Verwarm dit samen een beetje maar breng niet aan de kook.
 2. Ondertussen leg je de gelatineblaadjes vast te week en ondergedompeld in een kom koud water.
 3. Neem een ander pannetje en doe hier de suiker in. Op medium vuur smelt je de suiker tot het goudbruin ziet. Roer er niet in om kristallen te voorkomen. Draai gewoon met het pannetje als het nodig is.
 4. Voeg dan heel voorzichtig het slagroommengsel toe in kleine beetjes per keer want het bubbelt aardig op. Al roerend voeg je de rest van het mengsel toe Tot het weer vloeibaar is.
 5. Doe als je dit wenst nu het zout erbij en roer weer even. Zet het vuur af.
 6. Knijp dan de gelatinevellen uit, ze zijn nu helemaal zacht geworden. Voeg ze aan de hete panna cotta toe en roer tot de gelatine opgelost is.
 7. Zet vast 4 dessertschaaltjes klaar en giet in alle glaasjes een gelijke hoeveelheid van de panna cotta. Dek de schaaltjes af met plastic folie en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast tot de panna cotta stijf is.
 8. Wanneer dit zover is kun je ze decoreren. Meng de mascarpone met de poedersuiker en spuit op elk dessert een toefje. Daarnaast maakte ik het af met wat  koekkruimels en de welbekende karamel snoepjes.

 

Tijd om te serveren.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.