Kokos Broodjes met Gecondenseerde Melk

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 06:30

Over dit recept...

Over het algemeen ben ik geen grote brood eter. Maar wanneer het over brioche type brood gaat ben ik een en al oor. Dat geldt ook voor dit recept. Het zijn ontzettend zachte en luchtige broodjes met de magische smaak van kokos en gecondenseerde melk. Zo lekker!!! Ik blijf er van eten. En zo af en toe moet dat ook kunnen. Natuurlijk deel ik weer graag het recept met jullie, want deze eyecatcher mag niet ontbreken op tafel wanneer je bijzonder bezoek ontvangt.

Zo maak je ze...

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1/2 blikje gecondenseerde melk
  • 100 ml melk op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 30 gram verse gist
  • 50 ml plantaardige olie
  • 1 ei (om het deeg mee te bestrijken) 
  • Kokosrasp 

 

Voor de siroop

  • 1/2 blikje gecondenseerde melk
  • 100 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Neem een grote kom en doe hier de melk in. Brokkel er de verse gist in en roer met een garde tot de gist opgelost is.
  2. Doe er dan ook de eieren, de gecondenseerde melk, en de olie bij en klopt een beetje luchtig.
  3. In een aparte kom meng je de bloem met het zout.
  4. Voeg het bloemmengsel in ongeveer 4 delen toe aan het natte mengsel. Roer steeds om met de garde het deeg zwaarder wordt. Kneed het deeg dan verder met je handen tot alle bloem opgenomen is.
  5. Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg nu wat grondiger. Eerst wordt het wat plakkerig, maar blijf dan doorkneden tot het een mooi en soepel deeg is. Vorm tot een grote bal.
  6. Vet een glazen kom in met wat olie en leg er de deegbal in. Dek af met plastic folie en zet een uur weg op het warmste plekje in huis. Het deeg zal ongeveer in drievoud toenemen.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden, onder warmte.
  8. Wanneer het deeg gerezen is haal je het uit de kom en kneed het even. Vorm in een lange staaf en snij het in 8 gelijke stukjes.
  9. Vorm de stukken deeg tot balletjes en leg in een ronde bakvorm met een diameter van 25 cm. Laat een klein beetje ruimte tussen de balletjes.
  10. Dek weer af met plastic folie en laat nog eens 30-35 minuten rijzen. De bolletjes zullen 2 keer zo groot groeien.
  11.  Kluts een ei en brengt het met een bakkerskwast aan over de bolletjes deeg.
  12. Zet het dan n de oven en bak de broodjes in ongeveer 30 minuten af. Wanneer ze mooi goudbruin bovenop kleuren, zijn ze klaar.
  13. Zet de broodjes even apart en meng ondertussen de andere helft van de gecondenseerde melk met de kokosmelk. 
  14. Prik hier en daar wat gaatjes in de brood bolletjes en giet het er voorzichtig overheen. Doe dit in twee keer zodat het brood de tijd heeft om de siroop op te nemen.
  15. Maak het af door er kokosrasp overheen te strooien, je hoeft er niet zuinig mee te zijn.
  16. Laat de broodjes een beetje afkoelen en geniet van deze lekkernij.

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.