New York Cheesecake

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 08:00

Over dit recept...

Als je van cheesecake houdt moet je deze variant echt een keer proberen. Ondanks dat ik niet alle varianten lekker vind geldt dat voor deze zeker wel. De New York Cheesecake kenmerkt zich door een frisse maar toch romige smaak. Zelf vind ik het lekker om de cheesecake daarna te toppen met een kersensaus.

Dit heb je ervoor nodig...

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 90 gram Bastogne koekjes
  • 13 gram suiker
  • 45 gram gesmolten boter
  • Ronde springvorm van 15 cm


Voor de vulling
:

  • 450 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 1\4 theelepel zout
  • 38 gram bloem
  • Sap en rasp van 1\2 citroen
  • 300 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1\2 theelepel vanille-extract
  • Kersen taartvulling (vlaaifruit) 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 175 ºC.

  2. Maak de bodem door de koekjes met de suiker en de boter in de keukenmachine te verkruimelen. Doe de kruimels in een ronde (ingevette) springvorm van 15 cm en druk stevig aan.

  3. Bak de bodem 10 minuten in de oven op 175 ºC.

  4. Haal de vorm daarna uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 225 ºC.

  5. Maak de vulling door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen en giet het op de gebakken bodem.

  6. Zet de taart in de oven op 225 ºC. Laat het 10 minuten staan, draai de oven daarna terug naar 90 ºC.

  7. Bak de taart in 45 minuten af. Hij mag nog een beetje ‘trillen’ in het midden. Laat afkoelen en opstijven in de koelkast (in de vorm).

  8. Voeg er als laatste de kersen bovenop en verwijder de zijkant van de bakvorm. 

 

Heerlijk, geniet van dit lekkere taartje!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.