Romige Yoghurt Panna Cotta

Gepubliceerd op 17 september 2019 om 08:00

Over dit recept...

Is er eigenlijk iemand die dit niet lust? Dat vraag ik me vaak af wanneer ik iets eet dat ik zoooo lekker vind. Zo ook met dit dessert. Het zachte van de room in combinatie met het frisse van de yoghurt, en dan met een topping van bosvruchten voor een tegen hangend zuurtje. Heerlijk!

Mij kun je er voor wakker maken. En het is o zo makkelijk gemaakt.
Al met al alleen maar argumenten om direct aan de slag te gaan.

Dit heb je nodig voor 5 porties…

Ingrediënten

Voor de panna cotta

  • 300 ml slagroom
  • 200 gram griekse yoghurt
  • Zaadjes van 1 vanille stokje
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 gelatineblaadjes

 

Voor de bosvruchtencompote

  • 250 gram bevroren bosvruchten
  • 2 tbsp fijne kristalsuiker
  • 1 tbsp citroensap
  • 2 tbsp water
  • 2 gelatineblaadjes

 

Bereidingswijze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier de slagroom en de suiker in. Snij het vanillestokje voorzichtig open en schraap hier met een theelepeltje of mesje de zaadjes uit. Doe deze ook bij de slagroom.
  2. Breng de slagroom op een zacht vuurtje aan de kook en roer regelmatig.
  3. Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat ze weken.
  4. Wanneer de slagroom licht borrelt zet je het vuur af en voeg je de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer totdat de gelatine volledig opgelost is.
  5. In een glazen schenkkan doe je de griekse yoghurt. Roer dit glad.
  6. Neem een zeef en giet hier doorheen het slagroommengsel bij de yoghurt. Klop dit met een garde goed door zodat er geen klontjes achterblijven.
  7. Giet het mengsel in amuse glaasjes en zet afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat dit ongeveer 2 uur opstijven voordat je de topping toevoegt.
  8. Terwijl de panna cotta opstijft neem je opnieuw een steelpannetje en voeg je hierin de bevroren bosvruchten, de suiker, het citroensap, en het water toe. Breng dit op medium vuur aan de kook.
  9. Intussen week je de gelatineblaadjes wederom in koud water.
  10. Wanneer de bosvruchten beginnen te borrelen zet je het vuur af en los je weer op dezelfde manier de gelatineblaadjes op.
  11. Laat de compote een klein beetje afkoelen en voeg dan met een lepel een laagje toe bovenop de panna cotta.
  12. Zet het dan opnieuw in de koelkast en laat weer ongeveer 2 uur opstijven.

 

Hierna kun je de desserts eventueel nog opmaken naar wens. Ik heb hiervoor wat frambozen en muntblaadjes voor gebruikt.

Wedden dat je hoge ogen gooit met dit heerlijke dessert?

Geniet ervan!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.