Easy Peasy Sinaasappelcake

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 06:30

Over dit recept...

Easy Peasy Sinaasappelcake!

Ideaal als je onverwacht bezoek krijgt en je snel nog iets bij de thee wilt maken.
Simpele ingrediënten en een korte baktijd. 

Bij ons thuis blijft er aan het eind van de week standaard 1 sinaasappel liggen in de fruitmand. Waarom? Ik heb echt geen idee...maar wat ik er deze keer mee gedaan heb is een heerlijke cake bakken. Misschien was het al die tijd een teken....

Deze cake is lekker luchtig en de sinaasappel smaak is goed en duidelijk aanwezig.
En stiekem krijg ik er ook zonnige vibes van.

Klink goed toch?
Deze cake wil je absoluut ook!

Dit heb je nodig...

 

Ingrediënten

  • 250 gram suiker
  • 170 gram boter (kamertemperatuur)
  • Een snufje zout
  • Rasp van 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
  • 4 eieren
  • 100 ml vers geperste sinaasappelsap
  • 50 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 18 gram bakpoeder
  • Poedersuiker 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, onder warmte.

  2. Mix op hoge snelheid de boter, de suiker, het snufje zout, en de rasp van 1 goedgewassen sinaasappel tot een bleke luchtige massa. Bewaar de kale sinaasappel.

  3. Terwijl de mixer op lage stand draait voeg je een voor een de eieren toe.
  4. Pers de kale sinaasappel en voeg de genoemde hoeveelheid toe aan het cakebeslag. Het beslag zal gaan schiften maar dit is ok.
  5. Ook de melk mag erbij.
  6. Meng de bloem met de bakpoeder en schep steeds een lepel ervan bij het beslag. Steeds wanneer de bloem opgenomen is voeg je een volgende schep toe.
  7. Op het laatst zet je de mixer op een iets hogere stand en klop je het beslag helemaal glad zonder klontjes.
  8. Neem een ronde springvorm van ongeveer 24cm. Span een vel bakpapier over de bodem en zet vast met de ring. Spray de vorm dan in.
  9. Giet het beslag over naar de bakvorm en verspreid goed met een spatel.
  10. Bak de cake dan in ongeveer 35-40 minuten gaar. Controleer dit altijd door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker schoon terugkomt is de cake klaar.
  11. Voor je de cake uit de vorm haalt ga je nog even met een aardappelmesje rond om de randen los te maken.
  12. Draai de cake om op een groot bord en maak de ring los. Haal voorzichtig de bovenkant en het bakpapier van de cake.
  13. Bestuif de cake dan met de poedersuiker. Zoveel als je zelf lekker vindt.
  14. En de cake is klaar!

 

Zet er een lekker kopje thee bij en...

 

Eet smakelijk!