Over dit recept...
Teveel chocola? There is no such thing!
Echte liefhebbers zullen dit bevestigen. En zeker niet met deze ultiem bevredigende Fudgy Chocolade Koeken.
Want hier zit echt zoveel chocolade in dat je gegarandeerd zult smullen.
Naast chocolade zitten er ook chocolade amandelen in met een vleugje zout.
Zo'n heerlijke combinatie en het geeft de koekjes ook een lekkere crunch.
Heb je al trek gekregen?
Kijk dan snel naar het recept...
Ingrediënten
- 120 gram boter
- 113 gram (pure) chocolade
- 250 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 120 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 0.5 theelepel baking soda (maatschepje)
- 0.5 theelepel zout (maatschepje)
- 130 gram chocolade amandelen
Extra:
- 2 grote baklaten met bakpapier
- Een ijsschep
Bereidingswijze
- Smelt de boter met de (pure) chocolade. Dit kan au bain marie, of in de magnetron per 30 seconden.
- Laat de chocolade een beetje afkoelen en meng in de tussentijd in een aparte kom de bloem, cacaopoeder, baking soda, en het zout. Zet even apart.
- Voeg aan de chocolade de suiker, vanille extract, en de eieren toe en klop glad.
- Schep er dan in 3 delen het bloemmengsel bij en meng tot een dik deeg.
- Neem dan de chocolade amandelen erbij en houd er 12 apart voor de decoratie straks.
- De rest van de amandelen verkruimel je. Dit hoeft niet helemaal fijn te zijn, er mogen wat grotere stukken tussen zitten.
- Mix de kruimels dan ook door het koekdeeg.
- Schep met een ijslepel 12 bolletjes en leg deze (met 6 stuks max. tegelijk) op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de bolletjes zit want de koekjes lopen tijdens het bakken wat uit.
- Zet de bakplaten ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat het koekdeeg op kan stijven. Zo lopen ze minder uit tijdens het bakken.
- Verwarm de oven dan voor op 180 graden, onder warmte.
- Nu het koekdeeg goed koel is haal je de bakplaten uit de oven en zet je ze direct in de oven. Als je geen ruimte hebt om ze tegelijk te bakken dan 1 plaat in de oven en de andere nog even in de koelkast laten staan.
- Bak de koeken in ongeveer 15 minuten af. Ze zullen nog heel zacht zijn maar dat is ok. Druk op elke koek zachtjes een hele chocolade amandel.
- Laat ze op de bakplaat volledig afkoelen en verplaats ze dan pas naar een bord. In het midden zijn ze lekker fudgy terwijl de randjes knapperig blijven.
And that's all!
Zet er een kopje thee bij, of geniet ervan bij een lekker koud glas melk.
Eet smakelijk!