Barhi Dadel Chunky Roomijs

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 06:30

Over dit recept...

Stop!
Laat alles vallen en neem even een moment om te genieten van deze heerlijke homemade Barhi Dadel Chunky Roomijs.
Verse Barhi dadels zijn namelijk het hoofdingrediënt van dit makkelijke recept. Ze zijn al heerlijk zoet van zichzelf, maar door ze te karamelliseren met honing en een snufje kaneel maakt het de smaak helemaal af. En als je fan bent van nog meer zoet…er gaan ook nog eens dikke chunks witte chocolade bij en nog wat swirls karamel aan toe.

Tenslotte is het goede nieuws dat je dit roomijs kunt maken zonder ijsmachine. Win win winsituatie dus!!!

Kijk snel wat je allemaal nodig hebt…

 

Ingrediënten

  • 8 rijpe Barhi dadels

  • 1 eetlepel honing

  • 0,5 theelepel kaneel

  • 1 blikje gecondenseerde melk

  • 500 ml vloeibare slagroom

  • 1 theelepel vanille extract

  • Karamel (zelfgemaakt of gekocht)

  • 150 gram witte chocolade (grof gemalen)

  • Een broodvorm (niet van glas)

 

Bereidingswijze

  1. Was en snijd de dadels open. Verwijder de pit en snijd ze in kleine blokjes.
  2. In een steelpannetje voeg je de fijngesneden dadels, de honing, en de kaneel toe. Bak de dadels tot ze een beetje glazig zien en de kaneel heerlijk gaat geuren. Haal van het vuur en zet even apart.
  3. In een cakemixer giet je de slagroom. Klop deze een klein beetje schuimig en doe er dan beetje bij beetje de gecondenseerde melk bij terwijl je doorklopt.
  4. Voeg ook de vanille extract toe en klop de slagroom luchtig en stijf.
  5. In de broodvorm schep je een eerste laagje van de slagroom, bestrooi deze met de gekarameliseerde dadels, wat witte chocolade chunks, en laat hier en daar een kloddertje karamel vallen.
  6. Schep hier de tweede laag slagroom overheen en verspreid dit. Met een satéprikker draai je dan voorzichtig een paar rondjes voor een gemarmerd effect straks in het ijs.
  7. Bestrooi dan weer met een deel van de dadels, chocolade, en karamel.
  8. Schep dan het laatste deel slagroom hier overheen en bestrooi ook weer met het laatste deel van de andere ingrediënten. Neem weer een prikker en maak wat rondjes.
  9. Dek het dan losjes af met wat plasticfolie. Zo dat het plastic het ijs nauwelijks raakt.
  10. Zet de vorm in de vriezer en laat het ongeveer 4-5 uurtjes (minimaal) opstijven.

 

En klaar…

Schep er heerlijke bolletjes uit op een hoorntje of in een bakje en geniet!

 

Eet smakelijk