Over dit recept...
Keeping it plain and simple...
Een smeuïge en luchtige chocolade cakebasis, met een frisse choco mascarpone vulling.
De grote favoriet en verre weg de meest gewilde smaak toen ik nog taarten op bestelling maakte.
Voor ons thuis het liefst op deze manier. Zonder poespas, gewoon recht toe recht aan een heerlijke chocoladetaart zoals het ooit bedoeld is.
Verder heeft deze overheerlijke guilty pleasure weinig toelichting nodig. Ik zou zeggen...duik dit weekend nog de keuken in en beleef het zelf.
En dit is wat je ervoor nodig hebt...
Ingrediënten
Voor 6-8 personen
Cakebeslag:
- 123 gram bloem
- 150 gram suiker
- 37 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda (maatschepje)
- 0.5 theelepel bakpoeder (maatschepje)
- Een mespuntje zout
- 1 groot ei
- 90 ml karnemelk
- 90 ml warm water
- 30 ml plantaardige olie (ik gebruik zonnebloemolie)
- 1 theelepel vanille extract
Extra:
- Ronde diepe bakvorm 17 cm (diameter)
Mascarpone Chocolade crème: (vulling en topping)
- 500 gram mascarpone
- 3 eetlepels cacaopoeder (puur en ongezoet)
- 3 eetlepels poedersuiker
- Eventueel 1 eetlepel melk als de crème te dik is.
Om de cake mee te besprenkelen:
- 150 ml warme melk
- 1 theelepel cacaopoeder
- 1 theelepel suiker
Ter decoratie:
- Bruine of witte chocoladevlokken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
- In de mengkom van de cakemixer meng je voor het beslag alle droge ingrediënten met elkaar.
- Terwijl de mixer op de laagste stand draait voeg je de karnemelk en het warme water geleidelijk toe. Niet in een keer, maar in kleine beetjes tot je een vloeibaar (bijna waterig) beslag hebt.
- Doe er dan het ei bij, de olie, en als laatste de vanille extract. Mix nu op medium snelheid tot een glad beslag.
- Spray de bakvorm in met een bakspray en schenk het beslag over naar de bakvorm. Let op, het is inderdaad een waterig beslag.
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer altijd met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de prikker nat terug komt is het nog niet zover.
- Wanneer de cake gaar is draai je het op een rooster om en laat het volledig afkoelen.
- Terwijl de cake afkoelt meng je alle ingrediënten voor de vulling. Het moet ongeveer de structuur van pindakaas hebben om goed uit te kunnen smeren.
- Dan is het tijd om de cake op te maken.
- Kies een mooi groot bord of taartplateau waarop je de taart wilt serveren.
- Snijd de cake met een scherp en gekarteld mes in drie gelijke lagen.
- Leg dan de eerste laag cake op het bord met de bolle kant naar beneden. Dit was tijdens het bakken de bovenkant van de cake, maar nu draai je het om zodat de eerdere onderkant van de taart straks bovenop ligt. Deze heeft mooie strakke randen.
- Meng ook de ingrediënten voor het besprenkelen van de cake tot een soort chocomelk. Besprenkel de eerste laag cake hiermee om de cake vochtig te maken en verspreid er dan een deel van de chocolade mascarpone crème overheen.
- Leg de tweede laag cake hier bovenop en besprenkel weer met wat van de chocomelk.
- Herhaal dezelfde stappen als eerder en leg de derde en laatste cake laag bovenop. Druk het voorzichtig een beetje aan.
- Schep dan het laatste deel van de chocolade mascarpone crème op de taart en strijk de crème dan zo glad mogelijk over de boven- en zijkanten met een spatel.
- Maak de voet van de taart eventueel rondom af met wat bruine of witte chocoladevlokken, en klaar!
Voor het lekkerste resultaat zet je de taart ongeveer een uur in de koelkast om op te stijven en dan...
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties