Ferrero Chocolate Dessert

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 06:15

Over dit recept...

 

Willen de échte liefhebbers nu opstaan?

Want het is tijd om te genieten van dit heerlijke dessert gemaakt van misschien wel het meest begeerde chocolaatje ooit. 
Dit is letterlijk een gouden oude, want ik kan me nog mijn eerste Ferrero herinneren als kind. Wauw...zoveel verschillende structuren tegelijk, van crunchy, naar romig, en uiteindelijk het hazelnootje. Puur genot.

En aangezien dit chocolaatje het vandaag de dag nog steeds heel erg goed doet bij ons thuis, werd het eens tijd voor een passend recept.

May I present to you....de onweerstaanbaar lekkere Ferrero Chocolate Dessert!

Dus ben je op zoek naar een makkelijk en heerlijk toetje?

Ik heb alles voor je op een rij gezet, aan de slag!

 

 

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 150 gram chocolade hazelnootpasta 
  • 250 gram mascarpone
  • 1 eetlepels verse slagroom (ongeklopt)
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 eetlepel poedersuiker
  • Geroosterde hazelnoot kruimels
  • 12 Ferrero bonbons 

 

Bereidingswijze

 

  1. In een kom meng je de hazelnootpasta, de mascarpone, en de eetlepel slagroom voor de choco hazelnoten crème en schep je het over naar een spuitzak met stervormige spuitmond. 
  2. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf tot het stevig genoeg is om op te spuiten. Schep ook de slagroom over naar een spuitzak met stervormige spuitmond.
  3. Leg de hazelnoot kruimels en de bonbons vast klaar, en doe hetzelfde met 6 amuse glaasjes.
  4. Spuit eerst wat van de hazelnoten crème op de bodem van de glaasjes.
  5. Strooi er wat van de hazelnoot kruimels over en verkruimel er een bonbon overheen.
  6. Spuit hier dan een laagje van de slagroom over en strooi ook hier weer wat hazelnoot kruimels over.
  7. Als laatste druk je voorzichtig een hele bonbon in de slagroom.

 

En de desserts zijn klaar. Serveer ze direct of zet ze weg in de koelkast tot het moment suprême...

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.