Over dit recept...
Ben je hier klaar voor?
Want dit recept is voor iedereen, maar in het bijzonder de échte chocolade fans onder ons. Deze cupcake is werkelijk een droom voor alle liefhebbers. Twijfel je nog?
Deze smaakexplosie trekt je absoluut over de streep.
Stel je een luchtige maar intens lekkere cupcake voor met een hartje van smeuïge hazelnootpasta, een romige toef, en nog wat hazelnootkruimels aan toe. Dit is allemaal mogelijk door de Hazelnootpasta van Bonne Maman, en de Celebration Cake mix van Coffeelicious Bakery. Inmiddels het tweede recept dat ik deze week met je mag delen waarin de producten van beide een hoofdrol spelen.
De producten van Bonne Maman zijn gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen en volgens authentiek recept. En de bakmixen van Coffeelicious Bakery vormen de perfecte basis om zelf je fantasie verder op los te laten. Ik ben er heel enthousiast over, en bakken was dan ook alles behalve een straf.
Deze cupcakes hebben de tafel nog maar net gehaald, maar jij kunt natuurlijk ook aan de slag!
Hier is het simpele recept!
Ingrediënten
Ingrediënten voor 12 cupcakes
- 1 pakje chocolade Celebration Cake mix van Coffeelicious
- 1 ei
- 110 ml volle melk
- 110 ml heet water
- 55 ml zonnebloemolie
Voor de topping en vulling
- 500 gram mascarpone
- Een scheutje melk
- Poedersuiker naar wens
- Hazelnootpasta van Bonne Maman
- 1 eetlepel hazelnootkruimels
Bereidingswijze
-
Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
-
In een grote kom meng je de inhoud van de bakmix met de overige ingrediënten tot een glad en waterig beslag. Volg de instructies op de verpakking.
-
Zet vast een cupcake bakvorm voor 12 stuks klaar en leg er de papieren cups in.
-
Vul elke holte tot de helft met het beslag
-
Bak de cupcakes in ongeveer 23-25 minuten gaar. Je weet dat ze gaar zijn als je zachtjes op de bovenkant drukt en de cake terugveert.
-
Laat de cupcakes dan helemaal afkoelen voor je ze opmaakt.
-
Voor de topping meng je de mascarpone met de poedersuiker. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het wat gladder en soepeler van structuur te maken.
-
Wanneer de cupcakes helemaal afgekoeld zijn schep je met een klein lepeltje een kleine holte uit het midden van de cupcakes. Je hebt dan een kuiltje die je vervolgens vult met een theelepel van de hazelnootpasta. Duw dan voorzichtig het stukje cake er weer op.
-
Met een spuitzak breng je een flinke toef aan op de cupcake.
-
Verwarm 1 eetlepel hazelnootpasta tot het vloeibaar is en druppel het over de mascarpone toef.
-
Strooi er dan nog wat hazelnootkruimels overheen en klaar!
Pak een cupcake en zoek een plekje waar je optimaal kunt genieten van dit stukje hemel op aarde…
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties