Dulce de Leche Mascarpone Scones

Gepubliceerd op 29 december 2022 om 07:00

Over dit recept...

Zoet, romig, en heerlijk bij jouw feestelijke ontbijt of high tea.
De combinatie van Coffeelicious Bakery en Bonne Maman is er een om van te smullen.

Met een knipoog naar de oorspronkelijke scones met clotted cream en jam maakte ik deze versie die net zo lekker is. Net even anders, maar ook om je vingers bij af te likken.
Ik heb gekozen voor een gezoete mascarpone vulling met een royale dulce de leche topping.

Met de bakmix van Coffeelicious Bakery heb je in een handomdraai de scones gebakken. Je hoeft alleen de mascarpone nog te bereiden want de dulce de leche van Bonne Maman kun je zo uit het bekende potje scheppen.

De producten van Bonne Maman zijn 100% natuurlijk en ideaal om taarten, cakes en scones mee aan te kleden. Coffeelicious Bakery maakt het je makkelijk met hun superhandige cake- en sconemixen. Een kind kan de was doen dus…

Wat heb jij het liefst op je scones?

Als je deze versie graag eens probeert, ga dan snel naar het recept!

 

 

Ingrediënten

 • 1x Scones bakmix Coffeelicious Bakery
 • 2 eieren
 • 160 ml karnemelk
 • 60 gram roomboter
 • 1 eidooier
 • 250 gram mascarpone
 • 1 á 2 eetlepels melk
 • 1 eetlepel poedersuiker
 • Bonne Maman Dulce de leche

 

 

Bereidingswijze

 1. In een grote kom meng je de inhoud van de bakmix met de roomboter. Knijp beide met je handen tot er grove kruimels ontstaan.

 2. In een groot glas schenk je de karnemelk en voeg je er de twee eieren aan toe. Kluts de eieren los.

 3. Schenk de karnemelk met geklutste eieren bij de bakmix en klop met een garde tot het niet meer kan. Ga dan verder met je handen tot je een soepel deeg hebt.

 4. Verwarm de oven vast voor op 200 graden hete lucht stand.

 5. Haal het deeg uit de kom en leg het op een vel bakpapier. Je kunt het wat uitrollen met een deegroller, maar het kan ook met de hand. Het deeg mag best dik zijn.

 6. Met een ronde uitsteker (of glas) steek je 8 scones uit het deeg.

 7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de scones op. Kluts de eidooier en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee.

 8. Bak de scones dan in ongeveer 15-20 minuten af. Ze zullen vooral in hoogte groeien. Wanneer ze klaar zijn laat je ze afkoelen.

 9. Voor de vulling meng je de mascarpone met 1 eetlepel poedersuiker. Voeg hier dan 1 á 2 eetlepels melk aan toe om het wat zachter van structuur te krijgen. Denk aan een crème structuur.

 10. Snijd de scones door midden en voorzie de bodems van een flinke toef mascarpone. Schep er dan de dulce de leche royaal overheen en laat het een beetje van de zijkanten naar beneden lopen. Leg de bovenkantjes er weer op en klaar.

   

  Niemand zal deze heerlijk gevulde scones kunnen weerstaan.

   

  Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.