Over dit recept...
De lekkerste Appelmoes!
Die maak je natuurlijk gewoon zelf. En met smaakvolle appels hoef je er geen gram suiker aan toe te voegen.
Kies gewoon een appelsoort die je het lekkerst vindt en ook nog eens in seizoen is. Ik heb voor dit recept knapperige zoetzure appels gebruikt.
De meeste tijd zit in het schillen en snijden van de appels, maar daarna...
Een kind kan de was doen.
Als je van appelmoes houdt is dit een absolute aanrader!
Dit heb je nodig...
Ingrediënten
- 2,5 kilo appels (geschild en gesneden)
- Sap van 1 citroen
- 3 kaneelstokjes
- 375 ml water
- Een mespuntje zout
- Optioneel: 1 theelepel gemalen kaneel
Bereidingswijze
-
Was de appels goed en schil ze. Snij ze daarna in blokjes.
-
In een grote pan voeg je de appelblokjes toe, het citroensap, de kaneelstokjes, het snufje zout, en het water.
-
Breng alles op medium vuur aan de kook en schep af en toe om.
-
Wanneer de appel zacht begint te worden zet je het vuur op een laag pitje en laat je de appel verder pruttelen tot het zo goed als moes is.
-
Voeg dan eventueel nog een theelepel gemalen kaneel toe voor wat extra smaak. Meng goed en zet het vuur af.
-
Als je van appelmoes met stukjes houdt kun je het hierbij houden. Maar als je van een fijne structuur houdt kun je een staafmixer gebruiken om het glad te malen.
-
Verdeel de appelmoes in schone bakjes/potjes en laat het afkoelen tot het lauw is.
- Zet dan weg in de koelkast of vriezer tot het moment van gebruik.
Wij lusten appelmoes in desserts, maar ook ouderwets bij een frietje.
Geniet ervan!
Reactie plaatsen
Reacties