Slice Cake Aardbeien - Crème Vulling

Gepubliceerd op 8 november 2022 om 06:30

Over dit recept...

 

Hold up!
Laat alles vallen, en check snel deze heerlijke Slice Cake met Aardbeien-Crème Vulling.

Beter dan dit kan bijna niet, want wanneer je eenmaal een slice van deze cake geproefd hebt ben je verkocht. De zachte en luchtige cake basis lijkt qua structuur op een chiffon cake. Vul het met de hemelse créme van gecondenseerde melk en witte chocolade, en  verse zoete aardbeien. Het resultaat is geweldig!

De slice cake is er in alle soorten en maten, en zo makkelijk te maken. Ideaal als traktatie, bij een high tea, of gewoon zomaar als weekend lekkernij.

Je kunt de cake ook makkelijk in plakken snijden en invriezen. Zo heb je standaard wat op voorraad als de lekkere trek toeslaat.

Je hebt minimaal twee dagen nodig om deze cake te maken omdat zowel de cake als de crème helemaal afgekoeld moeten zijn, en de cake eenmaal opgemaakt nog 24 uur rust nodig heeft.

Snel op naar het recept!

 

Ingrediënten

Voor de cake: 

  • 6 eieren (op kamertemperatuur)
  • 230 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram bloem
  • 150 ml water
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 15 gram bakpoeder

 

Voor de vulling:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 200 ml slagroom (vloeibaar)
  • 1 eidooier (gezeefd)
  • 20 gram maïzena
  • 100 gram witte chocolade (fijngesneden of druppels)
  • 1 theelepel vanille extract
  • Verse aardbeien 
  • Aardbeienjam (zonder toegevoegde suiker)

 

Extra gereedschappen:

  • Broodbakvorm van 30 x 10 cm (met goede antiaanbaklaag)
  • Plastic folie
  • Hoekspatel
  • Scherp groot mes
  • Garde

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, onder warmte.

  2. In de kom van je cakemixer doe je de eieren, de suiker, en de vanille extract. Klop dit op hoge snelheid zo'n 10 minuten, tot het verdubbeld is in hoeveelheid. Het wordt een bleek en schuimachtig beslag.
  3. Apart in een schenkbeker meng je het water met de zonnebloemolie. En ook apart de bloem en het bakpoeder.
  4. Zet de cakemixer nu op de laagste stand en voeg om en om de bloem en het water toe tot een glad maar nog steeds luchtig beslag.
  5. Zet de cakemixer uit en schep met een spatel nog een paar keer door het beslag om eventuele overgebleven beetjes bloem er doorheen te roeren.
  6. Giet het beslag dan in de bakvorm (niet invetten).
  7. Bak de cake in ongeveer 55 minuten gaar. Controleer altijd eerst met een satéprikker of de cake zover is voor je het uit de oven haalt. Prik in het midden, en als de prikker droog terugkomt is het klaar. 
  8. Laat de cake nu volledig afkoelen.
  9. Maak wel vast de crème, want ook deze moet helemaal afgekoeld zijn voor gebruik.
  10. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een steelpan. Breng het al roerend op zacht vuur aan de kook. Blijf roeren om te voorkomen dat de ingrediënten aan de bodem van de pan plakken. 
  11. Kook door tot er grote bubbels ontstaan en de crème indikt en lobbig wordt. Een beetje als vla.
  12. Schenk de crème dan over naar een hittebestendige kom en dek af met plasticfolie. Het is de bedoeling dat de folie direct de crème raakt, druk het dus zachtjes aan. Dit voorkomt korstvorming tijdens het afkoelen.
  13. Laat dan helemaal afkoelen en zet weg in de koelkast.
  14. Wanneer zowel de cake als de crème klaar zijn voor gebruik start je met de voorbereidingen voor de opmaak.
  15. Was en snijd de aardbeien door midden, zet de jam klaar, en bekleed de schone bakvorm met een groot stuk plasticfolie. Zo groot dat de folie over de randen van de vorm hangt. Hiermee dek je straks namelijk de cake toe.
  16. Snijd de cake over de lengte in 3 lange plakken.
  17. Met een rubberspatel roer je de crème goed los en smeerbaar.
  18. Leg de bovenste plak ondersteboven in de bakvorm en voorzie deze van een royale laag van de crème. (Voor een extra smeuïge cake kun je het wat besprenkelen met een siroopje van 90 gram gecondenseerde melk met 300 ml warm water).
  19. Druk de gesneden aardbeien in de crème. Houd wat over om de bovenkant later te decoreren.
  20. Leg hier weer een laag cake overheen en besprenkel weer eventueel. Daarna weer een laag van de crème, en daarop een laagje jam. Houd ook hier weer wat crème over voor de opmaak.
  21. Leg de laatste laag cake hier weer bovenop en druk heel zachtjes aan. Met de overgebleven plasticfolie dek je nu de oppervlakte van de cake toe, en zet de cake tot de volgende dag in de koelkast om te rusten en op te stijven.
  22. Het is zover! Je kunt gaan genieten van deze heerlijke slice cake. Sla de plasticfolie weer open en draai de cake om op een lange serveerschaal. Verwijder nu de rest van het plastic heel voorzichtig.
  23. Verwarm je hoekspatel in heet water en strijk de zijkanten van de cake en de vulling mooi glad.
  24. decoreer de bovenzijde van de cake met de overgebleven crème, de aardbeien, en eventuele andere lekkernijen naar wens. 
  25. Verwarm het mes ook op dezelfde manier en snijd strakke plakken van de cake. Was en verwarm het mes na elke snede voor het mooiste resultaat.
  26. Serveer de cake, of pak de slices elk apart in cellofaan als traktatie of gewoon als sweet treat. 


Pak er een kopje thee bij en...

 

Geniet ervan!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.