Gegrilde Kip met Aardappeltjes

Gepubliceerd op 22 juli 2020 om 06:30

Over dit recept...

Ik heb de zomer in mijn bol!
Gerechten als deze maken me blij. Een gegrild kippetje staat bij mij voor zonneschijn. Lekker buiten eten en samen genieten. Deze heerlijke gegrilde kip is super makkelijk om te maken.

De belangrijkste stap in de bereiding is het marineren. Lekker pittig, en lekker lang. Ik marineer de kip vaak al een avond van te voren zodat de kruiden goed intrekken. De combinatie met de aardappels is echt heerlijk. Ze nemen de marinade lekker op.

Verder schuif je het de oven in en heb je er verder weinig werk aan.

Zo maak je het...

 

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 150 ml olijfolie
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 6 tenen geperste knoflook
  • 1 eetlepel paprika pasta (te koop bij Turkse supermarkt) 
  • 1 eetlepel zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel boter (vloeibaar)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 6 kleine aardappels in plakjes (vastkokend)
  • 2 paprika's in reepjes
  • 1 grote ui in reepjes


Bereidingswijze

  1. Maak de kippenbouten schoon en prik gaatjes in de kip.
  2. Meng alle kruiden tot en met de gembersiroop tot een marinade.
  3. Leg de kip in een kom en masseer er de marinade in. Marineer de kip het liefst 1 dag van te voren, of minimaal 2 uur van te voren. Dek de kom af met plastic folie en zet in de koelkast.
  4. Wanneer de kip gemarineerd is haal je het uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur raken.
  5. Tussentijds snij je de groenten en de aardappeltjes.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht/ grill stand.
  7. In een grote ovenschaal leg je de paprika, de ui, en de aardappelplakjes op de bodem.
  8. Leg er de gemarineerde kippenbouten bovenop.
  9. Dek de ovenschaal af met aluminium folie. Vouw de randjes goed dicht zodat de kip gaar kan stomen. Het duurt zeker 30 minuten voor de kip gaar is.
  10. Als de kip gaar is haal je de folie eraf en gaat de oven terug op 180 graden grill stand.
  11. Nu lekker grillen en het velletje krokant bakken. Blijf steeds kijken en draai de kipjes ook af en toe om zodat ze aan beide kanten kunnen bruinen.

 

Serveer de kip bijvoorbeeld met rijst en een frisse salade.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.