Gebakken Kabeljauwfilet met Banaan

Gepubliceerd op 27 juli 2020 om 06:30

Over dit recept...

Precies een jaar geleden genoten we van een heerlijke vakantie in Madeira.
Dat is dit jaar wel even anders. Maar dat mag de pret niet drukken.
Ik besloot een typisch gerecht van het bloemeneiland te maken.
Espada com banana, oftewel gebakken vis met gebakken banaan. Een bijzondere combinatie ja, maar o zo lekker.

Oorspronkelijk wordt het met de degenvis gemaakt, maar omdat deze hier minder bekend is verving ik het voor kabeljauwfilet.
De bereiding van dit gerecht is super makkelijk. Het meeste werk zit in het bakken van de vis.

 

Ben je benieuwd?
Zo maak je het....

 

Ingrediënten

  • 6 kabeljauwfilets
  • Sap van een halve citroen
  • Zout naar wens
  • Een snufje zwarte gemalen peper
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • Bloem
  • 1 geklutst ei
  • 2 rijpe bananen
  • Peterselie fijngesneden
  • 1 liter plantaardige olie om in te bakken


Bereidingswijze

 

  1. Marineer de vis met het citroensap, het zout, de peper, en de knoflook. Laat dit ongeveer 30 minuten trekken.
  2. In de tussentijd ze je twee kommetjes neer met de bloem en het geklutste ei.
  3. Giet de olie in een diepe pan en breng aan de kook.
  4. Haal ondertussen de vis eerst door de bloem, en dan door het ei. Leg de filets klaar op een schoon bord.
  5. Wanneer de olie heet genoeg is bak je de filets een voor een goudbruin en laat je ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  6. Snij de banaan over de lengte door midden en bak de banaan ook goudbruin in dezelfde olie.
  7. Op een schaal laag je de gebakken vis mooi naast elkaar neer. Leg op elke filet een gebakken banaantje.
  8. Snij wat peterselie fijn en strooi het over de vis.
  9. Eventueel kun je er wat citroenpartjes tussen leggen.

 

En klaar!
Tijd om heerlijk te smullen

 

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.