Zalm in Roomsaus met Spinazie en Champignons

Gepubliceerd op 17 juli 2020 om 07:00

Over dit recept...

Ben je ook zo gek op zalm?
Wij lusten thuis heel graag vis. Het is vaak ook makkelijk en snel te bereiden op een doordeweekse dag.
De zalm is een visje dat bij ons vaak op tafel komt, en dan elke keer op een andere manier.
Deze keer maakte ik zalm in roomsaus met spinazie en champignons. Super lekker en een lust voor het oog.

Hoe je het maakt?
Hieronder deel ik het recept met jullie?

 

Ingrediënten

  • 6 zalmfilets
  • 100 gram babyspinazie
  • 125 gram champignons in plakjes
  • 500 ml plantaardige room
  • Een handvol kleine tomaatjes in plakjes
  • 1 theelepel zout
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Een snufje cayennepeper
  • Een flinke scheut olijfolie
  • Een eetlepel witte azijn


Bereidingswijze

  1. Kruid de zalmfilets met het zout en de kruiden.
  2. Leg de filets in een hapjespan en voeg ook de olijfolie en de azijn toe en masseer de filets zodat de kruiden goed in trekken.
  3. Verhit een hapjespan en bak de filets kort aan beide zijden lichtbruin.
  4. Haal de filets uit de pan en leg ze apart op een bord.
  5. Bij de overgebleven marinade in de pan voeg je nu de plantaardige room toe en roer om het goed te mengen.
  6. Nu kunnen de spinazie en de champignons erbij.
  7. Dek de pan af en breng het rustig aan de kook op zacht vuur.
  8. Als de saus zachtjes pruttelt doe je er ook de gesneden tomaatjes bij en laat het weer een paar minuten pruttelen.
  9. Als laatste leg je de zalmfilets weer terug in de pan. Bedek de filets met de saus en laat wederom een minuut of 5 pruttelen.
  10. Zet het vuur af en de heerlijke zalm is klaar.

 

Serveer de zalm bijvoorbeeld met rijst. Ik voegde een theelepel paprikapasta bij de rijst en kookte dit mee. Je krijgt een heerlijk gekruide rijst die perfect bij de zalm gaat.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.