Knoflook Pasta met Gamba's

Gepubliceerd op 22 juni 2020 om 09:10

Over dit recept...

Als je van pasta houdt en ook nog eens heel veel knoflook, dan zit je met dit recept helemaal goed.
Als het aan mij ligt zit er nooit genoeg knoflook in het eten. Wat hou ik er van!

Wanneer ik een lichte pasta wil maken gaat er vaak iets van vis of zeevruchten bij. Gamba’s zijn dan een absolute favoriet. Uiteindelijk een hele simpele pasta die ook nog eens binnen een handomdraai op tafel staat.

Dit heb je nodig…

Ingrediënten

  • 500 gram Maccheroni (of andere pasta naar keus)
  • 800 gram grote gamba’s (gepeld)
  • 120 ml goede olijfolie
  • 6 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1 rode peper
  • Handjevol peterselie fijngesneden
  • Zout naar wens


Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking beetgaar
  2. In een hapjespan verhit je de olijfolie en fruit je de knoflook.
  3. Doe er de gamba’s bij, voeg wat zout toe, en roerbak ze mooi roze. Begin met een halve theelepel zout en proef dan of dit voldoende is. Stel eventueel bij.
  4. De gamba’s laten wat vocht los, dit is niet erg. Roerbak ze tot het vocht verdampt en je weer alleen de olijfolie over houdt.
  5. Snijd de rode peper over de lengte in 2 helften en verwijder de zaadjes. Snij de rode peper dan in dunnen reepjes en voeg bij de gamba’s. roerbak kort mee.
  6. Zet het vuur af en hou apart.
  7. De pasta is inmiddels klaar. Giet het af.
  8. In een grote kom doe je de pasta en hier overheen giet je de olijfolie met gamba’s. Schep goed om.
  9. Voeg als laatste de fijngesneden peterselie toe en roer nogmaals om.
  10. Je pasta is nu klaar om geserveerd te worden.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.