Rijstbowl met Tijgergarnalen

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 06:00

Over dit recept...

Als er iets is waar we thuis gek op zijn dan zijn het wel garnalen. Ik was dan ook helemaal gelukkig toen ik deze tijgergarnalen tegenkwam in de winkel. Ze zijn echt gigantisch en heerlijk.

Ik heb ze heel simpel gemarineerd en er een soort curry van gemaakt op witte rijst met aspergebroccoli en champignons.
Een simpel gerecht maar o zo lekker.

Wat je ervoor nodig hebt?

 

Ingrediënten

  • 1 kilo tijgergarnalen

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel witte wijnazijn

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepels knoflookpoeder

  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder

  • 1 theelepel milde paprikapoeder

  • ½ theelepel gemalen verse gember

  • 3 eetlepels sweet chilli saus

 

  • Witte rijst (hoeveelheid naar wens)
  • 400 gram aspergebroccoli
  • 250 gram gesneden champignons
  • 150 ml plantaardige kokosyoghurt
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 1 limoen voor de decoratie


Bereidingswijze

  1. In een wokpan doe je de garnalen en voeg je alle ingrediënten die eronder staan erbij. Meng goed en laat het een minuut of 15 staan zodat de smaak lekker intrekt.

  2. Zet de wokpan vervolgens op hoog vuur en wok de garnalen tot ze lichtroze van kleur zijn.

  3. Met een schuimspaan haal je de garnalen uit de pan op een bord. Zet ze even apart.

  4. Bij het kookvocht van de garnalen voeg je de plantaardige kokosyoghurt en de fijngesneden bieslook. Breng het op een zacht vuurtje al roerend aan de kook. Proef of de smaak in balans is en stel eventueel wat bij.

  5. Doe de garnalen er weer bij en de paprikablokjes. Laat het op een zacht vuurtje een minuut of 15 pruttelen met de deksel op de pan.

  6. In de tussentijd kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking.

  7. In een hapjespan doe je de gesneden champignons en leg er de aspergebroccoli verspreid bovenop.

  8. Voeg wat zout en 1 kopje water toe en stoom de groenten op een zacht vuurtje beetgaar. Het is de bedoeling dat de aspergebroccoli mooi heldergroen van kleur blijft.

  9. Wanneer de groenten gaar zijn strooi je er eventueel nog wat knoflookpoeder overheen voor de smaak.

 

Alles is nu als het goed is klaar en je kunt je rijstbowl met tijgergarnalen samenstellen. Maak er iets moois van, want het oog wil tenslotte ook wat. Ik heb er ter decoratie wat schijfjes limoen aan toegevoegd en nog wat extra fijngesneden bieslook.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.