Pasta met Spinaziesaus en Zalm

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 06:00

Over dit recept...

Dit is nog zo'n voedzaam recept dat je makkelijk doordeweeks kunt maken. Je bent er weinig tijd aan kwijt terwijl er toch voldoende vitamientjes in zitten. Ik maak bij pasta wel graag de keuze voor volkoren varianten.

En als we het over kleur hebben...wauw wat ziet dit groene gerecht er in combinatie met de gegrilde zalm er bijzonder uit!

 

Aan de slag!

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram volkoren penne pasta
  • 400 gram verse spinazie
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas in poeder
  • mespunt zout
  • snufje cayennepeper
  • Snoeptomaatjes ter decoratie

 

  • 4 zalmfilets
  • 1/2 tsp grof zeezout (maatlepeltje)
  • 1 tsp knoflookpoeder (maatlepeltje)
  • 1 tsp Rif Mix of andere kruidenmix naar wens (maatlepeltje)
  • Olijfolie voldoende
  • Klein scheutje witte azijn
  • Beetje vloeibare boter (optioneel) 


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor in grill stand op 180 graden.
  2. Marineer de zalmfilets met de kruiden, de azijn, het zout, en de olijfolie. Ik voeg zelf altijd een beetje vloeibare boter toe voor dat extra lekkere smaakje. Maar je kunt dit ook weglaten.
  3. Zet de filets in de oven onder de grill. Hierdoor kleuren de filets mooi en krijgen ze een krokant kruidenkorstje bovenop. Het duurt ongeveer 30 minuten tot ze goed gaar zijn en mooi gekleurd. Hou dit goed in de gaten.
  4. In de tussentijd kook je de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  5. Terwijl de pasta kookt neem je er een hapjespan bij. Doe hier een scheutje olijfolie in en de geperste knoflook. Bak dit even kort.
  6. Voeg de spinazie toe met een mespuntje zout en stoom met het deksel op de pan tot de spinazie geslonken is.
  7. Voeg dan de gesnipperde ui toe en bak samen nog even tot de ui gaar is
  8. Zet vast een blender of keukenmachine klaar en doe hier de spinazie en ui inclusief het kookvocht in. Doe er ook de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, en het snufje cayennepeper bij. 
  9. Maal alles fijn tot een yoghurt-achtige dikte. Voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is.
  10. Controleer of de smaak in balans is en stel het bij als dit nodig is. Zet even apart.
  11. Wanneer de pasta al dente is giet je het water af.
  12. Giet de spinaziesaus over de pasta en meng alles goed met een rubberen spatel tot alle pasta bedekt is met saus. Zet even apart.
  13. Inmiddels zal ook de zalm klaar zijn.

 

Je gezonde maaltijd is klaar.

Schep wat pasta op een mooi bord en leg er een zalmfilet bovenop. Maak het eventueel af met wat snoeptomaatjes of andere rauwkost naar wens.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.