Tex Mex Party

Gepubliceerd op 27 april 2020 om 06:00

Over dit recept...

Waar denk je aan als je Tex Mex hoort?
Bij mij komen dan allerlei zomerse beelden voorbij met lange tafels in de zon vol met allerlei heerlijke en kleurrijke hapjes. Zie je het voor je?

Dit beeld heb ik geprobeerd te creëren met deze recepten. Een gezellige tafel waarop voor iedereen wat staat. De zon hebben we inmiddels mee. Nu is het aan jou om ook het lekkere eten erbij te maken. 

Ik deel graag hieronder de recepten met jullie van de gevulde zoete aardappelen, enchillada hoorntjes, en nachos. Maar natuurlijk ook alle bijhorende side dishes.

Voor de gerechten heb ik de producten van Santa Maria gebruikt.

 

Ingrediënten

Voor de Enchillada hoorntjes 16 stuks

  • 8 medium tortillas

  • 450 gram kipfilet in reepjes
  • Een scheutje olijfolie 
  • Een theelepel witte azijn
  • 1 zakje Fajita Mix
  • 1/2 paprika in kleine blokjes
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Snufje zout
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • Handjevol geraspte mozzarella
  • Handjevol geraspte cheddar
  • 1 potje Chunky Wrap Salsa

 

Voor de gevulde zoete aardappelen 

  • 2 grote zoete aardappelen
  • Snuf zout
  • Snuf knoflookpoeder
  • Scheutje olijfolie
  • Handjevol geraspte mozzarella
  • Handjevol geraspte cheddar
  • 2 stengels gesneden bosui
  • 1/2 rode paprika fijn gesneden

 

Voor de nachos:

  • 1 zak Nacho Chips
  • 1 potje Chunky Wrap Salsa
  • 300 gram rundergehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Scheutje olijfolie 
  • Snufje cayennepeper 
  • 3 stengels gesneden bosui
  • Handjevol geraspte mozzarella
  • Handjevol geraspte cheddar
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes

 

Voor de guacamole:

  • 3 avocado's
  • 1 zakje Dip Mix Guacamole
  • Sap van een halve citroen of limoen
  • 1 grote tomaat zonder pitjes en fijngesneden
  • 1/4 rode ui gesnipperd

 

Voor de tomatensalsa:

  • 2 grote tomaten zonder pitjes in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
  • 1/4 rode ui gesnipperd
  • Sap van een halve citroen of limoen
  • Snufje zout

 

Voor de bijgerechten:

  • 2 maiskolven
  • Snufje zout
  • Boter
  • 125 ml zure room 
  • 1 zakje Dip Mix American Ranch 

 

Bereidingswijze

Bijgerechten:

  1. Omdat je met verschillende gerechten te maken hebt is het goed om eerst een planning te maken zodat je het overzicht niet verliest. Zo ben ik als eerste met de ranch saus, de guacamole, en de tomatensalsa begonnen. Deze kun je dan even koel wegzetten dan trekken de smaken ook rustig in.

  2. Voor de ranch saus heb je alleen 125 ml zure room nodig en 1 zakje Dip Mix American Ranch. Meng beiden en dek af met plastic folie. Zet het dan direct in de koelkast.
  3. Voor de tomatensalsa snij je de tomaten in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes en doe alles in een kommetje. Snij ook de peterselie en de rode ui fijn en voeg bij de tomaat. Pers een halve citroen en doe ook het sap erbij met een snufje zout.. Meng ook dit goed en dek af met plasticfolie. Zet het in de koelkast.  
  4. Voor de guacamole neem je drie avocado's. Haal het vruchtvlees er uit en prak fijn met en vork. Voeg direct de citroensap toe om verkleuring te voorkomen. Voeg dan de Dip Mix Guacamole toe en mix. Snipper de rode ui en snij de tomaat in fijne stukjes. Doe deze er ook bij en meng. Ook dit dek je af met plasticfolie en zet weg in de koelkast. 
  5. Snij de maiskolven in 4 stukken en doe ze in een magnetron geschikte voorraadbox met stoomfunctie. Schenk er ongeveer 2 vingerkootjes water bij en dek af. Zorg dat de gaatjes in het deksel openstaan. Stoom dan de maiskolven in 15 minuten gaar in de magnetron op de hoogste stand. Je kunt de maiskolven natuurlijk ook gewoon op het vuur koken, alleen duurt dit langer.
  6. Als de maiskolven gaar zijn kun je voor de smaak wat zout en een klontje boter toevoegen.

 

Enchillada hoorntjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Om 16 tortilla hoorntjes te krijgen snij je elke tortilla door midden. Je hebt dan twee halve maantjes. Draai en vouw elk maantje tot een toetertje en zet het vast met een houten prikker. Deze laat je er in zitten tot aan het eten.
  3. Leg de hoorntjes op een ovenvaste schaal en smeer ze aan de binnenzijde in met wat van de Chunky Wrap Salsa. Zet ze dan even apart. Zie afbeelding links.
  4. Snij de kipfilet in reepjes en kruid met de Fajita Mix, de olijfolie, de azijn, de gemalen komijn, en het snufje zout.
  5. Verhit vast een hapjespan en doe er de kipfilet in samen met de gesnipperde ui, en de geperste knoflook. Wanneer de kip gaar is en mooi gekleurd doe je er ook de paprikablokjes bij. Roerbak een minuut of 5 en haal dan van het vuur.
  6. Vul dan de hoorntjes met de kip en verdeel de rest van de Chunky Wrap Salsa er overheen. Zie afbeelding links.
  7. Meng de twee kaassoorten en strooi het in en over de hoorntjes met kip. Zet de schaal in de oven en wacht tot de kaas mooi gesmolten is.
  8. Haal de schaal uit de oven en bestrooi met wat peterselie of bosui.

 

Gevulde Zoete Aardappelen:

  1. Was de zoete aardappelen goed en snij ze in de lengte door midden.
  2. Neem een grote bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
  3. Strooi en een beetje zout en knoflookpoeder over en voeg een scheutje olijfolie toe
  4. Leg de zoete aardappelen met de binnenkant naar beneden (dus schil aan bovenzijde) en pof ze in de oven. Draai de oventemperatuur op naar 220°C en hetelucht stand. Het duurt ongeveer 30 minuten voordat de aardappelen gaar zijn. Controleer dit met een vork of prikker.
  5. Wanneer ze gaar zijn prak je het midden een beetje met een vork.
  6. Mix de kazen en strooi per aardappel een hoopje kaas. De rest van de kaas strooi je er wat losser overheen. En ook de paprika snippers. Zie afbeelding links.
  7. Zet de zoete aardappelen in de oven tot de kaas goed gesmolten is.
  8. Haal het weer uit de oven en bestrooi met de bosui. Doe er eventueel wat van de ranch saus en guacamole op.

 

Nachos:

  1. In een hapjespan kruid je het gehakt met de olijfolie, het zout, de paprikapoeder, de cayennepeper, en de knoflookpoeder.
  2. Bak het gehakt mooi bruin en voeg dan ook de paprikablokjes toe. Roerbak nog ongeveer 5 minuten en haal dan van het vuur. Zet even apart.
  3. Op een groot ovenvast bord verspreid je een laagje van de Nacho Chips.
  4. Hier overheen strooi je wat gehakt, en de geraspte kazen. Doe er ook wat schepjes van de Chunky Wrap Salsa bij. En dan de gesneden bosui (hou 1 eetlepel apart).
  5. Herhaal deze laagjes tot de ingrediënten op zijn en bestrooi als laatste met flink wat kaas.
  6. Zet de oven op 180° in de grill stand en zet de nachos in de oven tot de kaas gesmolten is.
  7. Haal uit de oven en bestrooi nog met wat overgebleven bosui.

 

Alle gerechten voor je Tex Mex Party zijn klaar!

Dek de tafel met gezellige kleuren en zet al je heerlijke gerechten er op. Het feest kan beginnen.

 

Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.