Tomatensoep met Groente en Balletjes

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 08:00

Over dit recept...

Het is echt herfst. Dat betekent bij ons dat het weer tijd is voor lekkere maaltijdsoepjes. Deze keer 1 van mijn grote favorieten. Tomatensoep! En wel niet zomaar een tomatensoep, maar 1 met heel veel groente en balletjes. Heerlijk.

Wil je weten hoe ik deze maak?

Dit zijn de ingrediënten…

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 6 personen

  • 750 gram roma tomaten
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 wortel in plakjes
  • 3 tenen knoflook geperst
  • Tijm, 2 takjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 750 ml water
  • 1/8 tsp chiliflakes
  • Zout naar wens
  • Crème Fraîche
  • 400 gram groenten naar wens
  • 300 gram soepballetjes

 

Bereidingswijze

  1. Snij de tomaten in grove stukken.
  2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Snij de wortel in kleine plakjes en haal de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui samen met de knoflook en de wortel.
  5. Voeg ook de tomatenpuree en tijm toe.
  6. Bak dit nog even mee op middelhoog vuur.
  7. Voeg de tomaten, het water en de runderbouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  8. Laat de soep op een laag vuurtje een minuut of 15 pruttelen.
  9. Met een staafmixer pureer je de soep.
  10. Voeg 1 eetlepel crème fraîche toe om de zuurgraad van de tomaten wat te verzachten.
  11. Als laatste doe je er de groenten bij, ik heb gekozen voor sperzieboontjes, bloemkool, paprika en wortel.
  12. Laat de soep nog een minuut of 10 pruttelen op zacht vuur en stel eventueel de smaak bij met wat zout.
  13. Haal de soep van het vuur en laat even rusten.
  14. In een koekenpan bak je de soepballetjes rondom bruin en gaar. Voeg ze dan aan de soep toe.

 

De soep is klaar!

 

Serveer met een vers stukje brood naar wens en geniet!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.