Pittige Gehaktspiesjes

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 om 09:59

Over dit recept...

Wat hebben we gesmuld! Deze heerlijke gehaktspiesjes zijn hard gegaan thuis. In de zomer kun je deze op de barbecue leggen, maar in de grillpan of hapjespan gaat het ook prima.
Je kunt ze combineren met een salade of een type flatbread. Maar je kunt het ook serveren met Quinoa, gegrilde groenten en een zelfgemaakte tzatziki dip.

Op naar het recept!

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 16 stuks

  • 800 gram mager rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • ½ ui gesnipperd
  • ½ rode paprika fijngesneden
  • 2 eetlepels (maatlepel) Ras el Hanout kruiden
  • 1 handje fijngesneden platte peterselie
  • Zout naar wens
  • Een snufje cayennepeper
  • Scheutje olijfolie
  • Satéprikkers

 

Bereidingswijze

  1. Mise en place! Daar begin je mee…dat betekent niets anders dan voorbereiden. Eerst alle ingrediënten snijden en klaarleggen.
  2. In een grote kom doe je het gehakt. Kneed het een beetje los en maak een kuiltje in het midden.
  3. Doe alle kruiden in het kuiltje en kneed het goed door het gehakt tot alles gemengd is.
  4. Rol van het gehakt bolletjes ongeveer zo groot als een klein ei. Rol ze vervolgens langwerpig en steek er een satéprikker doorheen.
  5. Leg alle spiesjes op een bord.
  6. Wanneer de spiesjes klaar zijn neem je een grillpan of hapjespan en verwarm hier een scheutje olijfolie in.
  7. Bak de spiesjes aan alle kanten bruin en gaar en leg op een schoon bord met keukenpapier.

 

De Pittige Gehaktspiesjes zijn klaar!

 

Eet smakelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.