Homemade Pizza

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 08:00

Over dit recept...

Wij zijn thuis gek op pizza! En weer vraagt dat stemmetje in mijn hoofd: ‘Wie niet?’
Het is voor ons dan ook echt een zaterdag maaltje, dan hebben we altijd een makkelijke dag wat koken betreft. Wat echter nog lekkerder is dan gewoon een pizza, is zelfgemaakte pizza.
Je kunt dan van voor tot eind bepalen hoe je het wilt hebben. Dat begint bij mij al met een goed gekruide bodem die ook zonder toppings lekker is. Welke vulling je het lekkerst vindt is natuurlijk heel persoonlijk. Maar ik neem je graag mee in het recept zoals wij dat thuis graag eten.

 

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 220 gram bloem
  • 6 gram instant gist
  • 1 tsp suiker
  • 4 gram zout
  • ½ tsp knoflookpoeder
  • 25 ml olijfolie
  • 130 ml warm water

 

Voor de vulling

  • Tomatensaus
  • Geraspte mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • Uienringen
  • Cherrytomaatjes in plakjes
  • Paprika in reepjes
  • Zwarte olijven in plakjes
  • Tonijn

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en mix met een deeghaak tot een soepel deeg dat niet meer plakt.
  3. Kneed het deeg nog even met de hand en maak er een bal van.
  4. Vet een kom in met wat olijfolie en leg het deeg hierin. Dek het af met plasticfolie en leg er een theedoek over.
  5. Zet de kom op een warme plek in huis en laat het deeg minimaal een uur rijzen. Het deeg zal bijna 3x keer zo groot worden.
  6. Ondertussen snij je alle ingrediënten voor de vulling en leg je deze klaar.
  7. Wanneer het deeg gerezen is kneed je het nogmaals even met de hand en daarna rol je het uit in de gewenste vorm. Ik rol het deeg graag uit tussen twee velen bakpapier. Dat scheelt een hoop schoonmaakwerk achteraf.
  8. Ik vind het prettig om het deeg nog zonder toppings ongeveer 10 minuten in de oven te leggen. Zo gaart het deeg vast wat. Zo voorkom je ook dat het deeg te nat wordt en niet rijst.
  9. Neem het deeg weer uit de oven en beleg het met alle ingrediënten.
  10. Zet de belegde pizza weer terug in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de kaas mooi gesmolten is en het deeg licht gekleurd is.

 

De pizza is klaar!

Snij het in stukjes en lekker opeten.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.