Kipfilet met Basilicum en Mozzarella

Gepubliceerd op 27 september 2019 om 08:00

Over dit recept...

De combinatie van kip met mozzarella en basilicum is voor mij meesterlijk. Ik kan er echt van genieten. Daarnaast is het ook mooi meegenomen dat het een niet al te onverantwoorde maaltijd is.
Ik eet er graag een salade en zoete aardappel bij. Maar je kunt er natuurlijk ook zilvervliesrijst bij serveren.

Wederom een heel makkelijk recept, dus hier gaan we…

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • Verse basilicum blaadjes
  • Cherrytomaatjes
  • 1 XL mozzarella bol
  • Groene pesto (basilicum)

 

Voor de kipmarinade

  • 60 ml olijfolie 
  • 2 eetlepels vloeibare boter
  • 1 eetlepel witte azijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 theelepel zout
  • Snufje cayennepeper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, hete lucht stand
  2. Maak de kipfilet schoon en maak een snede over de lengte (aan de zijkant). Er ontstaat een soort zakje.
  3. Meng alle ingrediënten voor de marinade en schenk dit bij de kip. Masseer de marinade goed in. Laat de kipfilet ongeveer 20 minuten rusten.
  4. Snij intussen de mozzarella en de tomaten in plakjes en leg de verse basilicumblaadjes klaar.
  5. Neem de kipfilets uit de marinade en smeer aan de binnenkant van het ‘zakje’ boven en onder wat van de groene pesto.
  6. Leg er vervolgens wat plakjes van de mozzarella en de tomaat in, met daarbovenop weer de basilicumblaadjes.
  7. Vouw de kipfilet goed dicht zodat alles er in de oven niet uitloopt. Zet zo nodig vast met een prikker.
  8. Leg de gevulde kipfilets in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  9. Zet de kipfilets in de oven en stoom ze in ongeveer 30 minuten gaar.
  10. Haal de folie van de ovenschaal en zet het nog even terug in de oven om te kleuren. Hiervoor zet je de oven op grill stand.
  11. Wanneer de kipfilets mooi gekleurd zijn, zijn ze klaar!

 

Je kunt de gevulde kipfilets serveren met zoete aardappel, rijst, of een frisse salade.

 

Eet smakelijk!  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.