Ouderwets Lekkere Meatloaf

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 08:00

Over dit recept...

De meatloaf (gehaktbrood) mag inmiddels een klassieker genoemd worden. Het is er in alle soorten, maten, en varianten. Je kunt er alle kanten mee op.
De variant die ik het lekkerst vind is deze met gekookte eieren erin. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is deze versie totaal niet droog en heerlijk van smaak. Eigenlijk een recept met weinig poespas.

Dit heb je er voor nodig…

 

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 kilo rundergehakt
  • ½ witte ui gesnipperd
  • ½ rode paprika fijngesneden
  • 1 cup panko (broodkruim)
  • Bosje peterselie fijngesneden
  • 1 ½ tsp zout
  • 1 tsp komijn
  • 1/8 tsp cayennepeper
  • 3 gekookte eieren
  • 2 rauwe eieren
  • 1 grote tomaat ter decoratie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C

  1. Kook de eieren hard.
    Snipper de uit en snij de paprika in kleine blokjes, snij ook de peterselie fijn en doe alles samen in een grote kom.
  2. Voeg het gehakt erbij, de panko, de rauwe eieren, en alle kruiden. Kneed het gehakt en alle toevoegingen goed door elkaar.
  3. Vet een ovenschaal in en maak een bedje van het gehakt.
  4. Pel de gekookte eieren en leg ze in een rijtje achter elkaar in het gehakt. Vouw er vervolgens het resterende gehakt overheen zodat de eieren helemaal bedekt zijn. Je boetseert als het ware een soort langwerpige broodvorm.
  5. Snij de tomaat in dunne plakjes en leg deze trapsgewijs over de bovenzijde van het gehakt.
  6. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie en zet in de oven om gaar te stomen. Dit heeft in mijn oven 1 uur en 15 minuten geduurd. Dat is ook wel nodig om ook de binnenkant goed te laten garen.
  7. Wanneer het gehaktbrood gaar is verwijder je de folie en zet je de oven op dezelfde temperatuur om naar de grill stand. Laat de meatloaf nu alom mooi bruinen.
  8. Wanneer de meatloaf klaar is en mooi gebruind laat je het even afkoelen. Snij het daarna met een gekarteld mes in plakken. Doe dit heel voorzichtig zodat het gekookte ei aan de binnenzijde mooi heel blijft.
  9. Leg de plakken trapsgewijs in een langwerpige ovenschaal en druppel er de overgebleven jus uit de ovenschaal eroverheen.

 

Ik heb de meatloaf geserveerd met gebakken aardappeltjes en gestoomde snijbonen.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.