Over dit recept...
Hoe leuk kan gebalanceerd eten zijn!
Met deze courgette en kip kip rolletjes maak je echt een feestje van alledaagse ingrediënten. Ook voor kinderen vormt het een gezellig plaatje.
Heel stiekem is dit gerecht zo makkelijk te maken dat je het bijna geen recept mag noemen. Maar vooruit, dit is hoe je het maakt...
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 gram kipfilet
- 2 teentjes knoflook geperst
- Zout naar wens
- 1/4 tsp paprikapoeder
- Snufje cayennepeper
- Scheutje azijn
- Scheut olijfolie
- 2 courgettes (in dit recept een groene en een gele)
- Pastasaus (napolitana van ah)
- Geraspte mozzarella
- 1 stengel bosui ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht stand/ grill stand.
- Met een kaasschaaf maak je lange stroken van de courgettes. Bestrooi deze met een beetje zout en laat ze in een vergiet eventueel vocht uitlekken.
- Halveer de kipfilets over de lengte en marineer ze met de knoflook, het zout, de olijfolie, de azijn, de paprikapoeder, en het snufje cayennepeper.
- Bak de kipfilets vervolgens gaar en goudbruin aan beide zijden. Laat de kipfilet iets afkoelen en pluis ze dan met een vork of met de hand.
- Na het pluizen voeg je de kip weer toe aan de pan waarin de gebakken zijn en meng je het met de achtergebleven jus.
- Op een vlakke ondergrond leg je ongeveer 4 stroken courgette overlappend naast elkaar. Aan het boveneinde leg je een handvol van de gepluisde kip. Vouw de bovenste rand eroverheen en rol daarna helemaal op tot aan het andere uiteinde.
- Leg de rolletjes naast elkaar in een grote ovenschaal en doe op elk rolletje een lepel van de pastasaus. Verspreidt dit er goed overheen.
- Als laatste strooi je er de mozzarella rasp over.
- Zet de ovenschaal in de oven laat het ongeveer 25 minuten staan tot de kaas gesmolten is en licht gekleurd is.
- Als laatste kun je de schotel afmaken met wat gesneden bosui. Dit is natuurlijk optioneel.
Serveertip: Ik heb de courgette en kip rolletjes geserveerd met zilvervliesrijst.
Geniet van dit heerlijke gerecht!
Reactie plaatsen
Reacties