Romige Zeevruchtensoep

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 08:00

Over dit recept...

Op regenachtige dagen voel ik er het meeste voor om fijn met een dekentje op de bank te zitten en iets te eten waar ik van binnenuit van opwarm. Echt comfortfood dus.

Nou, deze zeevruchtensoep sluit helemaal op die behoefte aan. Lekker warm, kruidig en boordevol groente en zeevruchten.

En zo maak je een grote pan van deze heerlijke soep…

 

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 1,5 kilo zeevruchtenmix
  • 1 grote ui grof gesneden
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 5 plakjes bacon in reepjes
  • 2 tbsp bloem
  • 1 tbsp boter
  • 2 cups aardappel blokjes (vastkokend)
  • 2 gekookte maiskolven (alleen de korrels)
  • 4 cups water
  • ¾ cup plantaardige room
  • Zout naar wens
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ¼ tsp chiliflakes
  • Een handje peterselie fijngesneden

 

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan op het vuur en bak hierin met een klein scheutje olijfolie de bacon knapperig. Verwijder dan de bacon en leg dit apart op een bord met keukenpapier.
  2. Doe nu de bleekselderij, de knoflook, en de ui in de pan en fruit deze.
  3. Voeg de bloem en de boter toe en roer het geheel goed door.
  4. Doe er het water, de aardappel, de peterselie, en de maiskorrels bij en meng opnieuw goed. Met de deksel op de pan laat je het een minuut of twee even pruttelen.
  5. Voeg dan de zeevruchten toe, de plantaardige room, het zout, en de chiliflakes. Breng het geheel aan de kook op zacht vuur tot de aardappel en de zeevruchten gaar zijn.  
  6. Controleer tenslotte nog eens of de smaak in balans is en stel eventueel wat bij.
  7. Doe de gebakken bacon weer in de soep.

 

Je kunt de soep direct serveren

 

Serveertip:

Traditioneel wordt deze soep geserveerd in een brood. Je kunt hiervoor een groot bol brood nemen. Deze hol je van binnen wat uit en hier schenk je de soep in.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.