Kip en Vis Taco's

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 om 08:00

Over dit recept...

Hoezo taco Tuesday? Bij ons thuis is het altijd tijd voor taco’s!

Een makkelijk gerecht dat we erg lekker vinden. Bovendien is het ook een heel gezellig gerecht waarbij je elkaar toch echt nodig hebt aan tafel om de schaaltjes met toppings door te geven.
Voor dit recept heb ik gekruide kip en vis taco’s gemaakt met een tomatensalsa en homemade guacamole. Klinkt goed toch?

Zo werkt het…  

 

Ingrediënten

Voor de kip taco’s:

  • 600 gram kipfilet in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes 
  • Een scheutje witte azijn
  • Een scheutje olijfolie
  • 1 sjalot gesnipperd
  • ½ tsp zout
  • 1 tsp mexicaanse gehaktkruiden
  • ½ tsp kerrie massala poeder
  • 2 teentjes knoflook geperst

 

Voor de vis taco’s:

  • 600 gram tilapiafilet (filets in lengte halveren)  
  • Scheutje witte azijn
  • Scheutje olijfolie
  • ½ tsp zout
  • ½ tsp paprikapoeder
  • ½ tsp knoflookpoeder
  • Snufje cayennepeper

 

Algemeen:

  • 16 gorditas (kleine tortillas)
  • Zuivelspread naturel
  • Chilisaus
  • Mais

 

Voor de tomatensalsa:

  • 250 gram cherrytomaatjes in plakjes (stevig)
  • Sap van een halve limoen
  • 1 kleine sjalot gesnipperd
  • Bosje peterselie fijngesneden

 

Voor de guacamole: 

  • 6 kleine avocado’s (rijp)
  • Sap van een halve limoen
  • 1 kleine sjalot gesnipperd
  • Handjevol cherrytomaatjes fijn gesneden
  • ¼ tsp komijnpoeder
  • Snufje zout
  • Evt. snufje peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht/grill stand.
  2. Snij de kipfilet in reepjes en meng met de kruiden, de azijn, en de olijfolie. Zet dit even opzij zodat de marinade in kan trekken.
  3. Doe hetzelfde met de tilapiafilets en de kruiden. Zet ook dit even apart.
  4. Voor de tomatensalsa snij je de cherrytomaatjes in plakjes. In een kommetje meng je dit met het sap van een halve limoen, de gesnipperde sjalot, en als laatste de gesneden peterselie. Eventueel kun je het afmaken met een klein snufje zout. Zet het in de koelkast.
  5. Voor de guacamole prak je de avocado’s in een wat grotere kom. Voeg direct het sap van de halve limoen toe om te voorkomen dat de avocado bruin kleurt. Voeg de gesnipperde sjalot toe, de fijngesneden cherrytomaatjes, de komijnpoeder, het zout en een snufje peper. Meng alles goed en zet ook dit in de koelkast.
  6. De oven is inmiddels goed warm. Leg de tilapiafilets in een ovenschaal en bak deze in ongeveer 30 minuten goudbruin.
  7. Snipper een sjalot en doe dit met een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot glazig en voeg dan de gemarineerde kipfilet toe. Bak de kipfilet ook mooi goudbruin. Voeg als laatste de paprika reepjes toe en bak deze kort mee zodat ze een beetje knapperig blijven. 
  8. Wanneer zowel de kip als de vis klaar is leg je de gorditas even in de warme oven. Bestrijk ze daarna met wat zuivelspread en vul ze met de kip of de vis.
  9. Strooi over elke gevulde gordita een beetje tomatensalsa en wat maiskorrels en leg ze op een schaal. Ik heb gekozen voor een grote ronde schaal waarbij ik de guacamole in het midden heb geplaatst en de taco’s er omheen.

 

Uiteraard kun je nog veel meer toppings toevoegen. Uiteindelijk heb ik alleen gekozen voor de chilisaus en guacamole.

De heerlijke taco’s zijn klaar en met deze mooie presentatie gaan ze als warme broodjes over de toonbank of eettafel in dit geval.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.