Quiche met Kip en Groenten

Gepubliceerd op 26 augustus 2019 om 10:26

Over dit recept...

Het zonnetje heeft ons weer gevonden!

Dat is wat mij betreft altijd goed nieuws. Het ene na het andere zomergerecht siert dan ook deze dagen onze eettafel. Het mooie weer brengt toch altijd een fijne sfeer.

Voor vandaag heb ik ook een heerlijk zomers gerecht, namelijk een quiche. Super lekker met een frisse salade. Deze keer een quiche met kip en veel groente.

Dit is hoe je het maakt.

 

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesneden

  • 400 gram spinazie

  • 300 gram bospeen in plakjes gesneden

  • 150 gram baconreepjes

  • 380 gram kipdijfilet in blokjes gesneden

  • 1 tsp gerookte paprikapoeder

  • 2 teentjes geperste knoflook

  • Zout (naar wens)

  • Snufje cayennepeper  

  • Scheutje olijfolie

  • 225 gram diepvries tuinerwten (ontdooid)

  • 6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

  • 7 middelgrote eieren

  • Handjevol snoeptomaatjes

  • 90 gram Grana Padano kaasflakes

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Marineer de gesneden kipdijfilet met de gerookte paprikapoeder, de knoflookteentjes, een scheutje olijfolie, het zout en een snufje cayennepeper. Zet dit even opzij zodat de smaak goed in kan trekken.
  3. In een hapjespan bak je de baconreepjes knapperig, voeg hierna de gesneden ui toe en bak deze even mee.
  4. Voeg ook de gemarineerde kipdijfilet erbij en bak deze goudbruin.
  5. Doe er nu ook de gesneden bospeen en de tuinerwten bij en als laatste de spinazie. Laat deze eerst slinken en roer dan om met de andere ingrediënten. Laat het nog zo’n 5 minuten staan op laag vuur en met deksel erop tot dat ook de bospeen beetgaar is.
  6. Neem een ingevette taartvorm (ongeveer 25 cm) en leg de deegvellen hierin tot de bodem en de randen bedekt zijn.  
  7. Verspreid de kip en de groenten gelijkmatig over de bodem.
  8. Klop de eieren los met de kaas en breng op smaak met een snuf peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de taartvorm en leg er de gehalveerde snoeptomaatjes in.
  9. Bak de quiche in ca. 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.  Wanneer de quiche klaar is laat je deze nog 15 minuten rusten.

 

Serveer de quiche met een frisse salade.

 

Eet Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.