Flatbread met Homemade Kip Döner

Gepubliceerd op 25 maart 2024 om 06:00

Over dit recept...

Spicy Flatbread met Homemade Kip Döner...

De perfecte hap na een avondje uit, of gewoon omdat je er trek in hebt. En vooral met dit recept bij de hand hoef je er niet eens de deur meer voor uit. 

Makkelijk te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Helemaal top want je kunt het makkelijk vooruit maken. En als je écht uit wil pakken maak je natuurlijk ook zelf de flatbreads. I've got your back met een heerlijk recept.

Wat je allemaal nodig hebt?
Kijk snel bij het recept hieronder...

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet (of kipdijfilet)
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 0.5 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie

 

Extra:

  • Knoflooksaus
  • Komkommer
  • Tomaat
  • Rode ui
  • IJsbergsla
  • Chilisaus (of andere pittige saus naar wens)
  • Een plastic zakje met luchtdichte sluiting of plasticfolie
  • Eventueel elastiekjes


Bereidingswijze

  1. In een kom of plastic zak met luchtdichte sluiting meng je de kipfilet met de olijfolie, azijn, het zout, en alle kruiden. Masseer alles goed in de kip.
  2. Knijp dan goed alle lucht uit het zakje en druk de sluiting dicht. Rol de kipfilet dan strak op en doe er elastiekjes omheen om het in vorm te houden. Als je plasticfolie gebruik rol je de kip heel strak erin op en knoop of vouw je de uiteindes dicht.
  3. Leg in de vriezer voor een paar uur tot de kip nog net niet helemaal bevroren is maar wel hard genoeg.
  4. Maak in de tussentijd de flatbreads. Ga hier naar het recept.
  5. Wanneer de kipfilet voldoende bevroren is pak je het weer uit en leg je het op een snijplank. Met een scherp vleesmes snijd je het in hele dunne plakjes waar je bijna doorheen kunt kijken.
  6. Verwarm een beetje boter of olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar en goudbruin. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe als je dat nodig vindt.
  7. Was en snijd alle rauwkost klein en zet de sauzen vast klaar.
  8. Leg een flatbread klaar en besmeer deze met een flinke eetlepel knoflooksaus en leg er een handjevol ijsbergsla op.
  9. Leg hier een hoeveelheid Kip Döner op en beleg met komkommer, tomaat, en ui.
  10. Druppel er wat chilisaus of een andere pittige saus naar wens overheen en smullen maar!

 

Serveer ze direct.

 

Eet smakelijk!