Chorizo Broodjes

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 09:20

Over dit recept...

Heb je ook wel eens dat je iets eet en in gedachten afdwaalt naar een mooie herinnering?
Dat heb ik altijd als ik deze broodjes eet. Het recept is gebaseerd op de Portugese Pão com Chouriço. Toen we net samen waren woonde mijn man nog in Portugal, en vloog ik elke maand een weekend heen en weer. Een van mijn vaste snacks als ik aankwam was een vers en soms nog warm broodje met chorizo. Zo lekker!

Dus maak ik het thuis ook regelmatig. Er gaat niets boven de geur van dit heerlijk en rijk gevulde broodje tijdens het bakken.

Maar jij kunt ze natuurlijk ook gewoon maken!

Kijk hieronder wat je hiervoor nodig hebt...

 

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 280 ml warme melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 60 gram suiker
  • 32 gram verse gist
  • 1/2 theelepel zout

Daarnaast

  • 2 (Portugese) corizo worstjes in kleine blokjes gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 ml kookroom (optioneel)
  • 1 ei losgeklopt

 

Bereidingswijze

  1. In een keukenmachine meng je alle ingrediënten voor het brooddeeg. Zorg ervoor dat de gist en het zout niet direct tegen elkaar aan komen. (zout de-activeert gist)
  2. Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten tot een geheel. Het deeg zal een klein beetje plakkerig zijn maar wel heel flexibel.
  3. Vet een kom in met wat olie en leg de deeg bol erin. Dek af met plasticfolie en laat het op een warme plek in huis 1 uur rijzen.
  4. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak in een eetlepel olijfolie mooi rood en een beetje knapperig. Je hoeft geen extra zout toe te voegen.
  5. Als laatste voeg je er het beetje kookroom bij, puur voor de binding. Schep het goed om tot het volledig opgenomen is. 
  6. Wanneer het deeg gerezen is neem je het uit de kom en kneed je de lucht eruit. 
  7. Verdeel het deeg in ongeveer 15-20 gelijke bolletjes. Afhankelijk van de grootte die je wenst.
  8. Bekleed ondertussen een grote bakplaat met bakpapier.
  9. Druk de bolletjes een voor een plat en doe in elk een eetlepel gebakken chorizo vulling. Vouw zijkanten van het deeg naar binnen en rol dan tot een langwerpige vorm. Een beetje zoals je met een wrap doet.
  10. In de grote ovenschaal leg je de broodjes met ongeveer 2 cm afstand van elkaar zodat ze ruimte hebben om verder te rijzen.
  11. Dek de schaal af met een theedoek en laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen.
  12. Verwarm nu ook de oven vast voor op 180 graden onder warmte.
  13. Wanneer de tweede rijs klaar is bestrijk je de broodjes met het losgeklopte ei. Hier gaan ze mooi van glimmen.
  14. Zet de ovenschaal in de oven en bak de broodjes af in ongeveer 25-30 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.

 

Als de broodjes klaar zijn laat je ze nog even afkoelen, en dan....smullen maar!

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.