Hartige Cake Rol met Zalm

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 06:00

Over dit recept...

Verruim je Blik!

De komende maanden mag ik mezelf ambassadeur noemen van Princes
En hoe cool is dat, want Princes heeft zo veel verschillende visproducten in blik en zet zich in voor verantwoorde visvangst.

Deze keer wilde ik graag wat maken met de wilde roze zalm. Je kunt het blikje natuurlijk gewoon opentrekken en aan een salade toevoegen. Maar als je er echt iets speciaals van wilt maken, bekijk dan dit recept!

Ik maakte deze keer een hartige en super luchtige cake rol gevuld met een crème van roomkaas met zalm, verse dille, en kappertjes.
Overheerlijk en goed te combineren met een salade.

Wil je deze lekkernij ook maken? Ga dan gauw naar het recept!

 

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 6 eieren
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 100 gram margarine op kamertemperatuur
  • Een snufje gemalen zwarte peper

Voor de vulling

  • 2 blikjes wilde roze zalm
  • 200 gram roomkaas
  • Een paar takjes verse dille
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Nog een snufje zout, en knoflookpoeder voor de vulling
  • Een bakplaat van ongeveer 35x30cm + bakpapier

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder warmte.
  2. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Scheid de eidooiers van het eiwit.
  4. Klop de eiwitten stijf en zet even apart.
  5. In een grote kom meng je de eidooiers met alle andere ingrediënten voor het beslag.
  6. Voeg dan in 3 delen het opgeklopte eiwit toe en klop met een garde tot een luchtig beslag.
  7. Schenk het beslag over naar de bakplaat en verspreid gelijkmatig over de bodem van de plaat.
  8. Zet de bakplaat in de oven en bak het beslag in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  9. In de tussentijd maak je de vulling voor de cake rol.
  10. Haal de zalm uit het blik en laat uitlekken, daarna pluis je het fijn.
  11. Schep de gepluisde zalm over naar een kom en voeg er de roomkaas, het snufje zout en knoflookpoeder, de fijngesneden verse dille, en de kappertjes aan toe.
  12. Meng alles goed tot een gladde crème en dek af met plastic folie. Bewaar het in de koelkast tot de cake straks afgekoeld is.
  13. Wanneer de cake klaar is haal je het uit de oven en til je het met bakpapier en al over naar het aanrecht. Rol de cake dan op met bakpapier en al. Laat het op deze manier afkoelen.
  14. Wanneer de cake helemaal afgekoeld is rol je het weer uit en smeer je de roomkaas met zalmvulling over de hele oppervlakte van de cake.
  15. Rol nu alleen de cake opnieuw voorzichtig op en verpak het in plastic folie. Leg het dan minimaal 2 uur in de koelkast zodat het vorm krijgt.
  16. Snijd de cake rol dan in mooie plakken en leg ze op een mooie schaal.

 

Serveer het met een heerlijke salade.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.