Gevulde Eieren

Gepubliceerd op 31 maart 2021 om 07:00

Over dit recept...

Zo'n klassieker, maar o zo lekker. Wie lust er geen gevulde eitjes?
In dit recept deel ik een nieuwe variant met jullie. Er zit stiekem een geheim ingrediënt in. Namelijk de Pesticada Olhalvo van Casa da Lina.

Een heerlijke zacht gekruide vis op olijfolie in schattige potjes. Je kunt ze direct gebruiken. Handig toch?

Maar wat heb je nog meer nodig voor deze heerlijke borrelhap?


Ingrediënten

Voor 10 stuks

    • 2 potjes Pesticada Olhalvo

    • 5 hardgekookte eieren

    • 1/2 rijpe avocado

    • Sap van een halve citroen

    • 1/2 theelepel zout

    • 1 theelepel knoflookpoeder

    • 1 eetlepel olijfolie

    • Mespuntje cayennepeper

    • Een handvol peterselie

    • Chiliflakes en peterselie ter decoratie

    • Spuitzak

    • Stermondje

 

Bereiding

  1. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen in koud water.
  2. Snij de eieren over de lengte door midden en verwijder voorzichtig het eigeel.
  3. In een keukenmachine meng je de olhalvo, de eigelen, de avocado, het citroensap, de handvol peterselie, en de kruiden.
  4. Wanneer alles gepureerd is voeg je de olijfolie toe. Meng opnieuw.
    Het mengsel moet zacht genoeg zijn om met een spuitzak op te kunnen spuiten. Voeg eventueel olijfolie toe als het nodig is.
  5. Schep alles over in een spuitzak met stermondje.
  6. Spuit de holtes van de eieren op in een spiraal beweging.
  7. Leg de gevulde eieren op een mooi bord. Strooi er wat van de chiliflakes over, en steek in elk ei een klein peterselie roosje.

     

     

En ze zijn helemaal klaar om op te dienen.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.