Pastéis de Bacalhau (Viskroketjes)

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 10:01

Over dit recept...

Bij uitstek mijn favoriete Portugese snack, Pastéis de Bacalhau. Oftewel viskroketjes.
De basis van de kroketjes is de Pesticada de Bacalhau. Bacalhau is een gezouten vissoort die in Portugal veel gegeten wordt. Je koopt de vis hapklaar en op biologische olijfolie in super schattige potjes op www.casadalina.nl

Smullen, smullen, smullen!

Maar wat heb je nog meer nodig?

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 kroketjes

  • 2 potjes Pesticada de bacalhau

  • 250 gram kruimige aardappels

  • 1 theelepel zout

  • 1 gesnipperde sjalot

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

  • Een snufje gemalen peper

  • Zonnebloemolie om in te bakken

 

Voor de dipsaus

  • 2 eetlepels van de opgevangen biologische olijfolie
  • 2 eetlepels magere mayonaise
  • 1 eetlepel Franse mosterd
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel verse fijngesneden dille
  • 1 theelepel honing

Bereiding

  1. Lek de bacalhau via een zeef uit in een schaaltje. Bewaar de biologische olijfolie voor de dipsaus. 

  2. In ruim water kook je de aardappels. Voeg een snuf zout aan het water toe.

  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de sjalot.

  4. Voeg de uitgelekte bacalhau toe en bak met de sjalot mee. Met een spatel pluis je de bacalhau zoveel mogelijk.

  5. Voeg het zout en de peper toe. Haal de bacalhau van het vuur en zet apart.

  6. De aardappels zijn gaar. Prak ze helemaal fijn.

  7. Doe er de bacalhau, de peterselie, en de eieren bij en meng goed.

  8. Ondertussen vul je een diepe pan tot de helft met zonnebloemolie. Verwarm het tot het heet genoeg is om in te bakken.

  9. Neem steeds een beetje van het mengsel en vorm in langwerpige bolletjes. Bak ze per 3 á 4 tegelijk goudbruin.

  10. In een kommetje meng je alle ingrediënten voor de dip goed tot een gladde saus.
  11. Laat ze even rusten op een bord met keukenpapier en serveer met de dipsaus.

 

Eet smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.